Philips Hue slutar fungera med Works with Nest

Philips Hue

Philips har meddelat att deras uppställning med prylar i Hue-serien slutar fungera med ”Works with Nest”. Den 17 november 2020 bryts integreringen och istället kommer Hue att fungera med ”Works with Hey Google”.

När stödet för ”Works with Nest” bryts betyder det att integrationen med produkter som Nest Cam, Nest Protect och Nest Thermostat inte längre fungerar.

Åtminstone temporärt. Philips arbetar nämligen på att implementera stöd för ”Works with Hey Google” istället. Ett stöd som till stor del beror på hur snabbt Google kan lansera sitt utvecklarprogram.

Idag vet vi inte när Works with Hey Google släpps i sin färdiga, så kallat skarpa version. Med lite tur dröjer det dock inte alltför länge.

Nämnvärt är att dina smarta lampor från Philips givetvis fortsätter att fungera med Google Assistant som vanligt oavsett.


Därmed kan du använda röststyrning för att styra både Hue- och Nest-prylar utan uppehåll.

Ett råd från Philips, till dig som inte redan gjort det, är att länka Hue-bryggan och ditt Hue-konto med Google Home-appen. Då får du tillgång till funktioner som rutiner.

Du kan läsa mer om nyheten på Philips officiella nyhetssida här.

Lästips: Inget internet till Philips Hue-bryggan – första versionen begränsas

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.