Oculus Quest 2 128GB släpps den 24 augusti (64GB tas bort)

Facebook slutar säljas Quest 2 64GB – alla nya enheter har nya silikonskyddet

Oculus Quest 2
Ett vanligt Oculus Quest 2

Oculus Quest 2 släpps i en ny variant där minimumutrymmet börjar på 128GB. Det betyder att Facebook slutar tillverka och sälja den befintliga 64GB-modellen som finns idag.

  • 128GB är mer än tillräckligt för de flesta
  • Lone Echo II är sista PC-spelet för VR från Oculus
  • Du kan skaffa ett silikonskydd kostnadsfritt till Quest 2

Läs mer: Facebook vill visa annonser i ditt VR-headet (Oculus Quest/Rift)


Dubbelt lagringsutrymme i Quest 2 – utan att priset ökar

Den nya varianten med större lagringsutrymme får ett helt nytt SKU-nummer och kommer att släppas till återförsäljarna under 2021. Priset kommer att vara identiskt med 64GB-varianten, vilket betyder att befintliga ägare blir ordentligt snuvade på den här förbättringen.

En annan nyhet är att alla nya Quest 2-enheter skeppas med ett silikonskydd som ska minska risken för hudirritation från skummaterialet som ligger mot ansiktet. Har du en Quest 2 idag? Då kan du beställa ett kostnadsfritt silikonskydd via Oculus webbsajt idag.

Enligt uppgift kommer Oculus Quest 2 med 128GB lagringsutrymme släppas den 24 augusti, samtidigt med nya och efterlängtade VR-spelet Lone Echo II. Ett spel som måste köras på en PC men kan strömmas till din Oculus 2 via Air Link eller Link.

Läs mer: Har Oculus Quest 2 stöd för spel till Oculus Go och Oculus Rift S?

Du behöver sannolikt inte 256GB i din Quest 2

Med den nya ökningen av lagringsutrymmet så minskar anledningen att köpa den dyra toppmodellen med 256GB.

Du kan redan idag installera ungefär 10-15 spel på din Quest 2 med 64GB om du vill, vilket är fler än många kommer att ha på sitt VR-headset.

Med det nya utrymmet fördubblas antalet, vilket gör att 256GB blir onödigt mycket. Speciellt om du använder Air Link eller Link för att strömma spelen från en PC.

Du kan läsa mer om hur mycket utrymme du faktiskt behöver i vår tipsartikel här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.