Har Oculus Quest 2 stöd för spel till Oculus Go och Oculus Rift S?

Oculus Quest 2
Ett vanligt Oculus Quest 2

Det korta svaret: Nej, Oculus Quest 2 kan inte köra spelen till Oculus Go och Rift S. Det är en av många begränsningar med Quest 2-modellen, men det behöver inte vara en deal-breaker för de flesta.

Oculus Quest 2 är en av marknadens bästa VR-headset i sin prisklass. För bara 3 690 kronor kan du få ett högkvalitativt, praktiskt och enkelt VR-headset med bra bildkvalitet och många spel.

Med det sagt så är Oculus Quest 2 inte utan nackdelar. Den tillhörande nackremen är i princip värdelös med dålig passform, batteritiden är dålig och modellen klarar inte spel till andra VR-headset.

Oculus Quest 2 kan varken köra spel från Oculus Go, det första trådlösa VR-headsetet från tillverkaren, eller från Oculus Rift S från 2012.

Det finns dock en liten ljusning för Rift S-användare. Även om Oculus Quest 2 inte kan använda spelbiblioteket trådlöst så går det att köpa en kabel och strömma spelen från datorn istället.

Lästips: Hur långe batteritid har Oculus Quest 2?

Lösningen är svindyr då Oculus Link, den officiella USB-kabeln, kostar 999 kronor. Det är lika mycket som mellan fyra och sex spel.

Dessutom är kabeln väldigt tung och otymplig att använda i VR-headsetet. Det blir en felfördelad vikt med kabeln ansluten, men det fungerar onekligen bra rent tekniskt om du vill prova. Det finns dessutom billigare, enklare kablar för en bråkdel av vad Oculus kräver för sin kabel.

FAQ

Fungerar spel till Oculus Go med Oculus Quest 2?

Nej, du kan inte köra dina Oculus Go-spel på en Oculus Quest 2.

Fungerar spel till Oculus Rift S med Oculus Quest 2?

Ja och nej. Du kan inte installera dem på din Quest 2, men däremot strömma dem via Oculus Link från en dator.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.