Withings Body Comp – nya generationens smarta kroppsvåg

withings body comp kroppsvag 2022

Withings har lanserat en nya generationens smarta kroppsvåg. Den fungerar helt fristående och tillsammans med ett nytt hälsoprogram kallat Health+.

Kroppsvågen heter Withings Body Comp och är speciellt designad för att på ett smart sätt räkna ut hälsopunkter om den som står på vågen.

Bland annat har kroppsvågen en hel rad med sensorer som tillsammans med matematiska algoritmer och uträkningar ger användaren en djupare insyn i sin nuvarande hälsostatus.

Det låter bra, men huruvida det faktiskt fungerar återstår att se när kroppsvågen testas av oberoende parter.

Mäter tre biomarkörer och varnar för hälsoproblem

Enligt Withings så mäts och analyseras tre så kallad biomarkörer. Alla tre är kopplade till kroniska hälsoförhållanden.

  • Vaskulärt åldrande / Vascular Age
  • Nervhälsa / Nerve Health
  • Fullkroppskomposition

Vad kroppsvågen gör är att mäta olika tillstånd för de kärl som finns i kroppen, och den vägen varna om det finns risk för exempelvis kardiovaskulära sjukdomstillstånd.

Exempel på det är stroke och sjukdomar som är relaterade till blodtryck och kolestorol.

För att mäta nervhälsan så används svettkörtlar som sitter på fötterna och matematiskt räkna ut ett hälsovärde. Ett för lågt värde indikerar att de små nervfibrerna håller på att degenereras.

Givetvis kan du även mäta din vikt också. Något annat vore ju helt tokigt eftersom Withings Body Comp i grunden är en kroppsvåg.

Alla mätningar synkroniseras till mobilappen Withings Health Mate där du ser all data och viktiga insikter i din hälsa. Om du dessutom manuellt loggar extra data som matintag, sömn, humör och mer så bidrar det till en mer korrekt hälsouträkning.

Health+ ger extra tips och råd – mot en kostnad

Om du betalar för prenumerationen med Health+ så får du ytterligare några funktioner och hälsorelaterade tjänster att använda.

Withings Health+ använder din hälsodata för att skräddarsy träningar och aktiviteter, och ger rekommendationer på hälsosamma måltider som matchar din kropp.

Men smakar det så kostar det. Det här är ingen enkel, mekanisk våg från Clas Ohlson precis. Du får snällt vara bredd att betala 210 USD eller cirka 2 800 kronor inklusive moms för kroppsvågen. Då ingår även 12 månader med Health+.

Withings Body Comp släpps till butik den 4 oktober 2022.

Via Withings

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.