Här är bilderna som avslöjar laddningsetuit till AirPods Pro 2

AirPods Pro
Foto: David Levêque

Laddningsetuit till AirPods Pro 2 kan ha läckt. Enligt AppleInsider så avslöjar läckan åtminstone tre färger på etuit och flera nya funktioner som AirPods Pro inte har.

Det här är vad som har läckt

Det handlar om påstådda CAD-filer på laddningsetuit till AirPods Pro 2 som har läckt ut på internet.

Det handlar alltså inte om själva laddningsetuit eller faktiska fotografier på det.

Tyvärr går det inte att avgöra äktheten på CAD-bilderna, men vad de avslöjar är inga omöjligheter för Apple att lösa.

Dessutom är CAD-bilderna helt i linje med tidigare läckor om AirPods Pro 2 vilket på sätt och vis validerar att de åtminstone kan vara nära sanningen.

airpods pro 2 laddningsetuit cad rendering 1 2022
airpods pro 2 laddningsetuit cad rendering 2 2022

Det här avslöjar det läckta laddningsetuit

Den första stora nyheten är att laddningsetuit till AirPods Pro 2 väntas ha ”Find My”-stöd även när AirPods-lurar inte är placerade i etuit. CAD-bilderna visar små hål för en högtalare vilket indikerar att laddningsetuit kan spela en ”hitta mig”-signal när användaren aktiverar borttappatläget.

Nästa stora nyhet är en inbyggd mikrofon, vilket CAD-bilderna indikerar. Det finns inga uppgifter om varför Apple vill ha en mikrofon i laddningsetuit, men spekulativt kan det vara kopplat till ”Hör allt”-funktionen som skickar ljud från din mobiltelefon till dina AirPods.

Läs mer om Hör allt-funktionen på Apples officiella supportsida här.

Och slutligen visar renderingen att laddningsetuit har en utskärning för tillbehör som gör att du kan fästa etuit på exempelvis en nyckelkedja utan extra tillbehör. Idag är enda sättet att fästa laddningsetuit för AirPods-serien genom att använda exempelvis ett silikonskal med en karbinhake eller dylikt.

I det stora hela så avslöjar CAD-bilderna inga stora förändringar. Apple kommer sannolikt inte att erbjuda några revolutionerande nyheter och knappast inte i närheten av vad laddningsetuit till JBL Tour Pro 2 erbjuder (inbyggd skärm exempelvis).

Det här är fortfarande oklart om AirPods Pro 2

En detalj som vi inte känner till – trots renderingarna – är huruvida laddningsetuit använder Lightning som tidigare eller USB-C. Det spekuleras i att iPhone 15 får USB-C under 2023, vilket gör det troligt att laddningsetuit behåller Lightning-porten tills dess.

Renderingarna avslöjar inte heller om laddningsetuit blir vattentåligt, men det har länge pratats om åtminstone IPX4-klassning även på etuit. Vi får hoppas att Apple tar sig i kragen och gör AirPods Pro 2-lurarna åtminstone IP55-klassad, för dagens IPX4-klassning på lurarna är minst sagt undermåligt i vår mening.

AirPods Pro 2 väntas komma någon gång under 2022 års senare del. Det är oklart när och hur mycket hörlurarna kommer att kosta (men räkna med att du får betala ett högt premiumpris när de släpps).

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.