Nu får OnePlus 8-serien uppdateringen med Android 13

OnePlus 8T

Äntligen får 2020 års OnePlus 8-telefoner uppdateringen med Android 13 och Oxygen OS 13. Uppdateringen rullas ut under vecka 46 till alla användar och släpps även samtidigt för OnePlus 10R, 9R och 9RT.

Redan i augusti släpptes den första, tidiga beta-versionen av Android 13 för OnePlus 8-serien. Då kunde användarna anmäla sitt intresse och ladda ner den ofärdiga uppdateringen för att snabbt testa alla (då implementerade) förbättringar och nyheter.

Lästips: OnePlus kan släppa en surfplatta under 2023

Nu har den färdiga versionen äntligen släppts och är redo att installeras på OnePlus 8, OnePlus 8 Pro och OnePlus 8T. Utrullningen pågår nu och det kan dröja någon dag eller två innan den syns i just din mobiltelefon (om du inte redan har fått den så klart).

Bland nyheterna som introduceras så hittar vi en ny, ”aquamorfisk design” och många optimeringar för att mobiltelefonerna ska flyta så bra som möjligt. OnePlus har även lagt in förbättringar som ska öka stabiliteten när du använder mobilanslutning och WiFi, säkerheten har ökat och du kan göra mobiltelefonen mer personlig än tidigare.

Även Quantum Animation Engine 4.0 ingår vilket bjudet på en ny, beteendeigenkännande funktion. Det betyder att din mobiltelefonen kan identifiera komplexa gester och ge ”optimerad interaktion”, vad nu det innebär är inte helt klarlagt just nu.

Lästips: Så tålig är OnePlus 10 Pro (kan knäckas på mitten)

När uppdateringen är redo för din mobiltelefon så får du en avisering på skärmen. Vill du inte vänta så kan du gå till Inställningar > System > Systemuppdatering och kolla manuellt om nya versionen är tillgänglig.

Via Reddit och OnePlus egna forum

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.