Så tålig är OnePlus 10 Pro (kan knäckas på mitten)

oneplus 10 pro knackt mitten 2022
Bild: Skärmdump från YouTube

Funderar du på att skaffa OnePlus 10 Pro och undrar hur tålig mobiltelefonen är? Då har vi kanske dåliga nyheter till dig, för kända YouTubern Zach Nelson har satt mobiltelefonen på prov och lyckades med enkelhet knäcka den på mitten.

Zach Nelson driver YouTube-kanalen Jerryrig Everything som specialiserat sig på att tålighetstesta mobiltelefoner. Bland annat med tuffa reptest för såväl skärmen som glaset till kamerorna, baksidan och detaljer.

Läs mer: När släpps OnePlus 10 & OnePlus 10 Pro? Här är svaret

Ett annat test som Zach utför på mobiltelefonerna är bryttestet. Han försöker helt enkelt knäcka enheterna på mitten med rå styrka. Och OnePlus 10 Pro fallerade totalt i det testet som ni kan se i videon här under.

OnePlus 10 Pro saknar tålighet i mittenpartiet

Det ska sägas att bryttestet sätter extrem press på mobiltelefonen som inte sker vid normal användning. Dock är det en viktig indikation på att tåligheten kanske inte är i toppklass med andra flaggskeppstelefoner. Undvik att sätta dig med en OnePlus 10 Pro i bakfickan med andra ord.

Anledningen till att mobiltelefonen var så enkel att bryta på mitten?

Zach Nelson noterar i sitt test att det saknas tillräckligt med stärkande struktur i mobiltelefonen för att stärka den i mittenregionen. Mellan den övre och undre delen saknas den styvhet som krävs för att undvika skadorna som uppstod vid bryttestet.

Läs mer: 10 saker du måste veta (tips) om Sony WF-1000XM4

Minska risken för skador med ett mobilskal

Vi vet att många helst inte använder mobilskal, av flera olika anledningar. Ofta har det med storleken att göra då mobilskal ofta gör att mobiltelefonen känns otymplig och i värsta fall svårare att hålla (har du provat ett halt skal så vet du vad vi menar).

OnePlus 10 Pro är i farozonen för skador om du påfrestar mittenpartiet. Därför rekommenderar vi att du skaffar ett ordentligt skal av tåligt plastmaterial som skyddar mobiltelefonen. Undvik de enklaste varianterna av tunn plast eller silikon.

Ett välsittande skärmskydd av härdat glas är också att rekommendera. Zach Nelson noterade att skärmen får finare repor av material med hårdhetsgraden 6 Mohs och djupare repor vid 7 Mohs (som referens har diamant en hårdhetsgrad på 10 Mohs vilket är fyra gånger så hårt som 9 Mohs).

Läs mer om Mohs hårdhetsskala på Wikipedia.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.