När släpps OnePlus 10 & OnePlus 10 Pro? Här är svaret

Redan i januari kan vi få se de nya mobiltelefonerna från OnePlus

oneplus 9 pro official press 2021
OnePlus 9 Pro

OnePlus har kommer troligtvis att släppa OnePlus 10 och OnePlus 10 Pro mycket tidigare än vi trott. Redan i mitten på januari om vi ska tro en nyligen läckt bild. Och det sätter nya mobiltelefonerna inom samma lanseringsfönster som kommande Galaxy S22-serien.

Uppdatering 2022-02-28: OnePlus har avslöjat att OnePlus 10 Pro släpps i Europa i mars 2022. Mobiltelefonen släpps med operativsystemet OxygenOS 12.1 direkt ur lådan (Android-baserad).
Läs mer om nyheten här.

Om datumet vi känner till idag stämmer så har det gått mindre än ett år sedan OnePlus 9-serien släpptes. Bara tio månader faktiskt eftersom de modellerna introducerades redan i mars 2021. Därmed kan man tro att OnePlus har skruvat upp takten rejält och blivit mer aggressiva i sina lanseringar. Eller har de?

Läs mer: OnePlus 9 Pro använder kameraoptik från Hasselblad

Därför kan OnePlus 10 & 10 Pro släppas tidigare

Med tidigare års lanseringar har OnePlus hållt en tydlig linje med en ny, större lansering tidigt på året och halvåret senare så kommer en T-variant som blivit snäppet vassar på en rad punkter. Många väntade in T-varianten som förfinade många av de punkter som OnePlus inte lyckades helt med vid första släppet.

oneplus 10 release date leaked 2021

När OnePlus 9-serien släpptes så kom aldrig en T-variant på mobiltelefonerna. Istället hoppar tillverkaren direkt till OnePlus 10-serien. Varför?

Sannolikt är det komponentkrisen som ställer till det. Vi kan inte veta helt säkert, men det är en rimlig förklaring på varför OnePlus ändrar i sitt schema. En annan anledning är att OnePlus har blivit en del av kinesiska tillverkaren Oppo, och med det kan omoroganiseringar ställat till det för lanseringar.

Läs mer: OnePlus Buds Z2 har aktiv brusreducering & bättre ljudkvalitet

Detaljerna om OnePlus 10 & 10 Pro

Det har sedan länge läckt en hel del information om de kommande mobiltelefonerna. Mer specifikt om OnePlus 10 Pro som är modellen vars detaljer vi känner till mest om.

OnePlus 10 Pro får – om alla uppgifter stämmer – tre bakre kameror på 48 megapixel (normalkamera), 50 megapixel (ultravidvinkel) och 8 megapixel (tele). Hela kameradelen är inkapslad på baksidan i ett metallmaterial och har Hasselblad-märkning.

På framsidan hittar vi en stor 6,7-tumsskärm med upplösningen QHD+ och en selfiekamera på 32 megapixel.

Under skärmen sitter en Snapdragon 8 Gen 1-processor med tillhörande 8GB eller 12GB RAM av typen LPDDR5X. Det finns även 128GB eller 256GB lagringsutrymme av typen UFS 3.1. Batteriet uppges vara 5 000 mAh och snabbladdning sker med upp till hela 125 watt.

Inte fy skam alltså om vi ser till alla spännande detaljer. Frågan är bara var priset stannar på. Vi är lite rädda att OnePlus inte bara skruvar upp tekniken, utan även kostnaden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.