Intel, Nvidia och AMD presenterar nya produkter samma dag – 4 januari 2022

Vilken dag för tekniklanseringar!

nvidia geforce rtx 3000 illustration 2020

Om du längtar efter tekniknyheter så ska du hålla ögonen öppna den 4 januari, för då presenterar tre av marknadens absolut tyngsta teknikinnovatörer nya produkter. Det handlar om Intel, Nvidia och AMD som alla har sina lanseringar exakt samtidigt.

Tillverkarna har bara gett subtila hintar om vad de tänker presentera. Nvidia är den som kanske har markerat tydligast genom att indikera exakt vilken kategori de planerar att presentera nyheterna i.

Läs mer: Intel presenterar grafikkortet Alchemist för konsumenter

Här är vad Intel, Nvidia och AMD kan lansera

Intel kan visa Alder Lake-serien för bärbara datorer samt de första grafikkorten ur nya Alchemist-serien för stationära datorer (baserat på Arc-arkitekturen).

Nvidia kommer sannolikt att visa nya grafikkort i RTX-serien. Mer specifikt uppgraderade varianter av RTX 3090 Ti, RTX 3080 och RTX 3070 Ti. Det kan även visas ett RTX 3050 för stationära datorer.

intel arc illu 2021
Vi räknar med att få se Intels nya grafikkort med ARC-arkitekturen!

AMD kommer sannolikt även de att presentera nya grafikkort. Här tror vi att Radeon RX 6500 XT och RX 6400 är på gång eftersom båda har ryktats komma med tidigare uppgifter. Mer intressant är kanske att vi får se Ryzen 5000 Refresh-serien vilken många gått och väntat på.

Spännande lanseringar alltså, inte minst då vi har en pågående komponent- och fraktkris som gör priserna extra-extra intressanta just nu. Vi är mycket nyfikna på vilka priser tillverkarna kommer att visa.

Läs mer: När släpps OnePlus 10 & OnePlus 10 Pro? Här är svaret

Då kan du se alla nyheterna

Den 4 januari kl 17.00 är det dags för presentationerna. Du kan hålla ett nära öga på respektive tillverkares officiella YouTube-sida för livepresentationer och videoklipp från produktlanseringarna:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.