OnePlus 10 Pro släpps i Europa – kommer i mars (2022)

OnePlus 10 Pro
Bild: OnePlus

OnePlus 10 Pro släpps i Europa och redan i mars når mobiltelefonen svenska återförsäljare. Det avslöjade OnePlus under årets stora mobilmässa Mobile World Congress.

Förutom Europa så släpps mobiltelefonen även i Indien och USA samtidigt. Exakt lanseringsdatum är inte känt i skrivande stund. Däremot vet vi att OxygenOS 12.1 följer med direkt ur lådan.


Läs mer: Snabbladdning med 150 watt i nya OnePlus-telefoner – släpps under 2022

OxygenOS är ett Android-baserat operativsystem som är specialdesignat för OnePlus mobiltelefoner. Förutom de speciella drivrutiner som behövs för tillverkarens modeller så inkluderas även ett gränssnitt som ersätter Androids egna.

Med OxygenOS 12 introducerade OnePlus en hel mängd problem för användarna. Batterier som dräneras, mobiltelefoner och appar som kraschar och mycket mer. OxygenOS 12.1 ska lösa en del av buggarna som ställt till det innan OxygenOS 13 släpps senare i år.

Läs mer: Så tålig är OnePlus 10 Pro (kan knäckas på mitten)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.