Samsung bekräftar att Galaxy Note-serien är nerlagd

samsung galaxy note 20 note 20 ultra

Under Mobile World Congress meddelade Samsung att Galaxy Note-serien är officiellt nerlagd. Den ikoniska mobilserien är därmed död vilket knappast är någon överraskning för den som följt mobilutvecklingen hos tillverkaren.

Där Galaxy Note-serien slutar tar Galaxy S-serien vid, åtminstone till viss del. Galaxy S22 Ultra med sin styluspenna är den uppenbara ersättaren till Note-serien. Alla framtida Ultra-modeller får samma styluspenna enligt Samsung.

Läs mer: OnePlus 10 Pro släpps i Europa – kommer i mars (2022)

De sista Galaxy Note-modellerna var Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra. De mobiltelefonerna släpptes 2020. Den första modellen i serien introducerades i oktober 2011 och var starten på en era av både hyllade mobiltelefoner och en hel del kontroverser.

”Galaxy Note will come out as Ultra”

Roh Tae-moon, Samsungs chef för mobildivisionen

Ingen kommer väl att glömma Galaxy Note 7 som exploderade och bannlystes av flera stora flygbolag.

Webbsajten The Verge skriver att nedläggningen av Galaxy Note-serien verkligen är slutet på en era. Men samtidigt att övergången till Galaxy S Ultra-serien är tämligen mjuk då många av Galaxy Note-seriens egenskaper tydligt lyser igenom där.

Vi tror att Samsung har gjort stora framsteg med Galaxy S22 Ultra och kommer inte sakna Galaxy Note-serien i framtiden. Gör du?

Läs mer: CD-kvalitet på ljudet med nya bluetooth-tekniken från Qualcomm

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.