CD-kvalitet på ljudet med nya bluetooth-tekniken från Qualcomm

qualcomm snapdragon sound x70 2022

Qualcomm vill att du ska kunna lyssna på musik i CD-kvalitet med dina kommande bluetooth-hörlurar. Under årets Mobile World Congress visar företaget nya tekniker och lösningar för att öka ljudkvaliteten när du spelar trådlöst till dina lurar.

Tekniken som ska öka ljudkvaliteten över bluetooth heter Snapdragon Sound. Redan förra året hintade Qualcomm om dess existens, men nu har företaget officiellt avslöjat namn och åtminstone några av specifikationerna.


Läs mer: Qualcomm tar brusreducering till budgethörlurar

Tyvärr är det inte mycket vi känner till just nu. Det vi vet är däremot både spännande och önskvärt. Bland annat berättar Qualcomm att vi får 16-bitars ljudkvalitet med förlustfri komprimering över bluetooth.

En annan nyhet är att Snapdragon Sound introducerar ett gamingläge med låg fördröjning (latens) på bara 68 millisekunder. Det är 25 procent lägre än tidigare möjligt med Qualcomms tidigare bluetooth-tekniker.

Slutligen ger Snapdragon Sound även stöd för stereoinspelning med in-ear-lurar och nya generationens brusreducerande teknik är inkluderad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.