TikTok: Nu kan du ladda upp 10 minuter långa videor

tiktok logo

TikTok slår ett slag mot YouTube och ökar maxlängden för videor till 10 minuter. Det är en stor ökning mot de tre minuter som videotjänsten introducerade tidigare i juli förra året.

I ett uttalande till webbsajten The Verge säger en talesperson att “vi alltid funderar på nya sätt att ge värde till vårt community och förbättra TikTok-upplevelsen”.

Läs mer: TikTok till TV-apparater från LG – ny app

Redan idag har utrullningen av den nya maxlängden påbörjat globalt. Det kan dröja någon dag innan det syns hos svenska användare, men det är alltså på gång.

När maxlängden har ökat för just ditt konto så visas en avisering i TikTok med ett kort meddelande om nyheten. Meddelandet berättar att du kan ladda upp 10 minuter långa videor och att du måste ha den senaste appversionen, eller använda tiktok.com.

Genom att öka videolängden så tar TikTok en ordentlig sving mot YouTube; en videotjänst som länge profilerat sig kring långa videor och använder längden som ett sätt att visa mer reklam och tjäna pengar åt kreatörerna.

Samtidigt arbetar både YouTube och Instagram med lösningar för att deras kreatörer ska skapa kortare videor på respektive tjänst. Kortare videor betyder att användarna kollar på fler videor, vilket i sin tur leder till mer beteendedata att analysera.

Läs mer: Få Spotify Premium gratis i 4 månader om du använder TikTok

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.