TikTok till TV-apparater från LG – ny app

tiktok logo

LG meddelar att en TikTok-app kommer till företagets TV-apparater. Det betyder att man kan kolla på videor på TV:n – utan att behöva ta fram din mobiltelefon hela tiden.

Om TV:n ska få TikTok-appen så måste den möta några krav från LG. Bland annat krävs att den har webOS 5.0 eller 6.0. Den senare släpps i oktober 2021 som en uppdatering till kompatibla modeller.

Läs mer: Få Spotify Premium gratis i 4 månader om du använder TikTok

TikTok-appen kommer initialt bara att släppas till 2020- och 2021 års TV-apparater från LG. Inom en överskådlig framtid kommer även 2019 års modeller få TikTok-appen. Exakt när är dock oklart.

Dessutom är det bara användare i Storbritannien, Frankrike och Tyskland som får appen till en början. Om eller när den rullas ut på fler marknader är i skrivande stund oklart.

Tänk på att TikTok är en videotjänst anpassad för stående format på videorna. Det betyder att du får rejäla sorgekanter på sidorna, vilket kanske inte är superönskvärt hos många.

Läs mer: Ladda ner TikTok till Windows 10 och Windows 11 – officiella appen

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.