Ladda ner TikTok till Windows 10 och Windows 11 – officiella appen

tiktok logo

TikTok har fått en officiell Windows-app. Den fungerar till både Windows 10 och kommande Windows 11 – och du laddar ner den till datorn direkt via Microsoft Store.

  • Fungerar med kommande Windows 11
  • Officiella appen från moderbolaget Bytedance
  • Kostnadsfri att ladda ner och använda

Läs mer: TikTok tvingar dig att titta på riktad reklam

Samma funktionalitet som mobilapparna

TikTok-appen är en så kallad Progressive Web App (PWA) som erbjuder samma funktionalitet som mobilapparna till Android och iOS.

Du kan installera appen via Microsoft Store till både Windows 10 och Windows 11. Och senare kommer du även att kunna installera Android-versionen i Windows 11 om du föredrar det.

Förutom att kolla på TikToks som andra gjort så kan du givetvis logga in och ladda upp egna om du vill.

Läs mer: Varningen: TikTok läser allt du kopierar i mobiltelefonen – avslöjades av iOS 14

TikTok till Windows saknar mörkt läge

Nämnvärt är att PWA-appen däremot saknar mörkt läge, även kallat Dark Mode. Det är kanske inte det viktigaste, men värt att belysa om någon skulle leta efter den inställningen.

Du hittar den officiella TikTok-appen för Windows här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.