Varningen: Ta INTE bort skärmskyddet på Switch OLED

nintendo switch oled front redbg 2021

Nintendo har gått ut med en skarp varning. Användarna av spelkonsolen Switch OLED uppmanas att INTE ta bort det förmonterade skärmskyddet.

Anledningen är att skärmen är tillverkad av glas till skillnad från gamla Switch (2019) som använder ett plastmaterial.

Läs mer: Hur lång batteritid har Nintendo Switch (OLED)?

Glaset har en högre risk för att repas vilket är anledningen till att skärmskyddet är förmonterat. Och det sitter med ett lim som gör att det sitter ordentligt fast.

Skärmskyddet gör också att du aldrig riskerar att komma åt glassplitter om skärmen skulle gå sönder av någon anledning. Exempelvis om du skulle tappa spelkonsolen i golvet eller stöta mot en kant.

Nämnvärt är att skärmskyddet är mycket diskret och webbsajten The Verge noterar att det är knappt märkbart. Det betyder att du kanske inte ens visste att det fanns på skärmen.

Läs mer: Fungerar Nintendo Switch (OLED) i gamla Switch-dockan?

En skillnad med skärmskyddet mot exempelvis mobiltelefonen Galaxy Fold (första generationens) är att du inte skadar skärmen om skyddet tas bort. Du kan alltid applicera ett nytt skydd eller använda utan om du absolut måste (helst inte dock!).

Samsung Galaxy Fold blev snabbt problematisk för många då det yttersta lagret på skärmen feltolkades som ett skydd som måste tas bort. Men det resulterade bara i att mobiltelefonen gick sönder och behövde skeppas för lagning – men så är alltså inte fallet med Switch OLED.

Nintendo Switch OLED finns att köpa idag och har ett riktpris på 4 490 kronor. Bland nyheterna i Switch OLED finns en ny OLED-skärm (tidigare modellen hade LCD-skärm), justerbart ställ på baksidan och en ny dockningsstation med ethernetport.

Läs mer: Är Nintendo Switch (OLED) samma som Switch Pro?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.