Instagram: För få användare för en iPad-app

Instagram Logo 950x500

Nu vet vi äntligen varför Instagram vägrar släppa en ordentlig app för iPad. Kända YouTubern och bloggaren Marques Brownlee ställde frågan till Instagram-chefen Adam Mosseri som rakt ut sa att användarna är för få.

Där har ni det gott folk. Det tog rejält länge för någon på Instagram att erkänna anledningen, men nu vet vi att det är något så enkelt som att användarna är för få. Det är något som företaget hintat om tidigare men alltså nu säger rakt ut.

Läs mer: Cyberkriminella stänger Instagram-konton för 60 USD
Frågan om Instagram-appen för iPad ställde Marques Brownlee på Twitter där han även fick svaret av Adam Mosseri. Och nu ställer vi oss frågan – hur troligt är det att anledningen faktiskt stämmer med verkligheten?

Instagram har tidigare kommunicerat att plattformen är redo för en app om de bara vill släppa en. Så rent tekniskt finns möjligheterna. Det kan finnas en annan, viktig detalj som håller tillbaka appen – bildkvaliteten.

Med en maximal bredd på endast 1 080 pixlar så blir bilderna tämligen lågupplösta på de nyare och dyrare iPad-modellerna. Har du en stor iPad Pro med 12,9-tumsskärm så är skärmupplösningen 2 048 x 2 732 pixlar, något bilderna på Instagram inte är anpassade för.

Det verkar inte bättre än att vi får nöja oss med Instagram i mobilen under en överskådlig framtid. Troligtvis kommer vi att se en ökning av den maximala upplösningen någon gång i framtiden, men när det kan ske återstår att se.

Läs mer: Använd inte dina ProRAW-bilder direkt med Instagram – du MÅSTE redigera dem först

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.