Pokémon Violet och Scarlet släpps under 2022

pokemon scarlet and violet 2022
Foto: The Pokémon Company

The Pokémon Company har avslöjat nästa stora lansering i Pokémon-universumet – Pokémon Violet och Scarlet. Två spel som kommer att släppas under 2022 och blir betydligt mer öppna i spelvärlden än de tidigare.

Men om du hoppas på en snar lansering så får du snällt håll i plånboken ett tag till. Spelen utvecklas just nu och har lång väg kvar innan de är klara. Först under årets senare del kan de släppas – om de inte fördröjs vill säga (vilket inte är omöjligt).

Läs mer: Nya uppdateringen till Pokémon Go låser upp bättre animationer på iPhone

En av de största nyheterna med Pokémon Violet och Scarlet är att spelvärlden är öppen och kan fritt undersökas av spelaren. Alla områden är gränsfria så att du kan gå från vildmarken till stadsmiljöer utan stopp. Ett stort steg fram i utvecklingen vill vi mena.

The Pokémon Company har varit flitiga med att nyttja Pokémon-varumärket mot alla gamers de senaste åren.

Tidigare under 2022 släpptes Pokémon Legends: Arceus som är ett fristående spel med öppen spelvärld. Ett spel som både hyllats och kritiserats av såväl recensenter som vanliga spelare.

Innan dess kom omarbetade Remake-versionerna av Brilliant Diamond och Shining Pearl vid slutet på 2021, och dessförinnan kom Pokémon Sword och Shield under 2019. Om du är ett hängivet Pokémon-fan och samtidigt gamer så lär det gapa tomt i plånboken alltså.

Läs mer: Pokémon Legends Arceus är en försäljningssuccé

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.