Valve välkomnar Game Pass på Steam – om Microsoft vill

Steam Logo

Spelföretaget Valve öppnar för att inkludera speltjänsten Game Pass på Steam. I en intervju med Gabe Newell, VD på Valve, öppnar de för möjligheten samtidigt som det bekräftas att företaget inte har några planer på en egen konkurrent.

I intervjun som publicerades på PC Gamer så säger Gabe att en Game Pass-konkurrent inte är något de vill göra själva. En prenumerationsmodell för spel på Steam är alltså inte i planerna just nu. Åtminstone inte vad vi vet.

Samtidigt finns inga tecken på att Valve faktiskt kommer att få Game Pass till Steam inom en överskådlig framtid. Microsoft har visserligen varit öppna för samarbeten och hyllar andra plattformar lika mycket som sin egen. Men några samtal med Valve är inte bekräftade idag.

Sen tidigare inkluderas spelen i EA Play för den som skaffar Game Pass. Och den prenumerationstjänsten på spel finns även på Steam för den som inte vill använda sig av Microsofts butiker och spelkonsoler.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.