Nya uppdateringen till Pokémon Go låser upp bättre animationer på iPhone

Hela spelet kommer att upplevas som mjukare och jämnare med nya inställningen

pokemon go logo 2020 mars

Pokémon Go för iPhone har uppdaterats och drar nu bättre nytta av de högpresterande skärmar som Apples senaste mobiltelefoner använder.

Vad det betyder är att Pokémon Go kan nyttja höghastighetsskärmar upp till 120 bilder per sekund istället för 30 som spelet var låst till tidigare.

Läs mer: Gratis YouTube Premium om du spelar Pokémon Go

Skillnaden för dig som spelare (som har en nyare iPhone-modell) är att hela upplevelsen med Pokémon Go blir mjukare och behagligare, kort och enkelt.

Spelets animationer får en jämnare visning och Pokémon Go känns inte lika ryckigt som tidigare. Och allt du behöver göra är att aktivera en inställning i spelet när du uppdaterat till senaste versionen.

För att det här ska fungera krävs att du har en iPhone av modell iPhone 6 / iPhone 6 Plus och senare.

pokemon go iphone native refresh rate 2021

Så får du bättre flyt i Pokémon Go på iPhone

  1. Öppna Pokémon Go på din iPhone
  2. Gå till Inställningar > Avancerade inställningar
  3. Markera ”Native Refresh Rate”

Klart! Nu kommer låsningen till 30 bilder per sekund att tas bort och du får bättre flyt i gränssnittet, animationerna och generellt hela spelet.

Oklart hur du märker skillnad? När du startat spelet, pröva att snurra kartan snabbt med fingret några varv. Gör sedan inställningen med Native Refresh Rate och prova att snurra kartan igen. Märker du skillnaden?

Läs mer: Din gamla telefon kan sluta fungera med Pokemon Go – se listan här

Tänk på att skillnaden 1) märks olika mycket beroende på vem som spelar och 2) påverkar batteriet negativt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.