Din gamla telefon kan sluta fungera med Pokemon Go – se listan här

pokemon go logo 2020 mars

Har du en äldre mobiltelefon är risken att du inte längre kan köra Pokemon Go på den. Anledningen är att spelutvecklaren Niantic drar i handbromsen och slutar ge stöd åt flera gamla versioner av både Android och iOS.

Stödet dras in redan i oktober och omfattar alla mobiltelefoner som använder Android 5.0 eller äldre, samt att iPhone 5s och iPhone 6 slutar fungera med Pokemon Go. Om du har någon av dessa är enda valet att köpa en ny mobiltelefon om du vill fortsätta spela Pokemon Go.

Anledningen till att Niantic begränsar vilka mobiltelefoner som får köpa Pokemon Go är tämligen enkel. I takt med att spelet utvecklas blir det allt svårare och tidskrävande att underhålla gammal kod för äldre mobiltelefoner. När koden förnyas och optimeras måste Niantic förr eller senare sätta stopp för gamla system.

På så vis kan spelet rensas från onödig kod och Niantic kan snabba upp utvecklingen genom att fokusera på sånt som verkligen bidrar till spelupplevelsen.

Om du har en mobiltelefon som är på gång att sluta fungera med Pokemon Go får du ett meddelande av Niantic. Redan idag ska du ha fått en första varning. Notera att även en del användare som inte borde ha fått meddelandet har varnats.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.