Pokémon Go anpassas för coronaviruset – enklare att spela ensam

pokemon go logo 2020 mars

Nu blir Pokémon Go enklare att spela för dig som inte vill gå i grupp med andra när COVID-19 sprids som en löpeld genom landet. Genom en rad ändringar i det populära spelet blir det lättare att hitta pokemons på dina ensamma promenader.


Pokémon Go är ett socialt spel som i många situationer kräver att du umgås, eller åtminstone är nära, andra människor.

Bland annat krävs flera personer i grupp när man vill slåss mot svårare pokémon-bossar, och det är inte ovanligt att många gärna går i grupp på så kallade ”community days” när extra sällsynta eller svårfångade pokémons dyker upp.

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset har spelutvecklaren Niantic gjort en rad åtgärder i Pokémon Go som ska minska just de gruppbildningar som sker.

Ändringarna som gjorts i Pokémon Go:


  • Incense-packs säljs med 99 procents rabatt
  • Incubators är dubbelt så effektiva
  • Pokéstops ger fler gåvor på kortare tid
  • Battle League kan köras utan att spelare befinner sig på samma plats

Alla ändringar gäller idag och har inget bestämt slutdatum. Niantic säger också att alla planerade evenemang kommer att ställas in på obestämd framtid.

Även om vi gjorde dessa förändringar på grund av den råande globala hälsosituationen så vill vi uppmana spelarna att ta beslut kring var de går och vad de gör enligt egna intressen för den personliga hälsan och samhällets hälsa.

Niantic

Det betyder bland annat att Abra Community Day inte kommer att hållas och Safari Zone-evenemanget drabbas också.

Lästips: Pokémon Go Plus — alla tips & råd du behöver

Vidare säger Niantic att de prioriterar uppdateringar och förbättringar till Pokémon Go som bidrar till den enskilda spelarens upplevelser. Det betyder att allt i spelet som görs i grupp sannolikt inte får några större förändringar, om någon överhuvudtaget, den kommande tiden.

Nu återstår att se hur länge Niantic beslutar sig för att dessa ändringar kommer att vara aktiva.

Vad tror du om de nya förändringarna i Pokémon Go? Kommer det att göra dig mindre benägen att spela i grupp med andra? Är du rädd för att drabbas av coronaviruset när du är på dina pokenader?