WWDC 2020 hålls i juni – är ett evenemang helt online

Apple Logo

Apple har beslutat att årets stora WWDC 2020-evenemang kommer att hållas som planerat. Dock med en stor skillnad mot tidigare – evenemanget hålls helt online.


Apple kommer att hålla årets stora lanseringsevenemang WWDC 2020 över internet i år. Anledningen är så klart risken för smittspridning av COVID-19 – och med redan ett avbokat evenemang i mars så är pressen stor på Apple att hålla verksamheten igång så mycket det bara går.

För att kunna presentera sina uppgraderingar till iOS, iPadOS, macOS, watchOS och tvOS så tar Apple till internet för att göra ett evenemang där.

Här är alla versionerna som Apple väntas presentera under WWDC 2020:

  • iOS 14
  • iPadOS 14
  • macOS 10.16
  • watchOS 7
  • tvOS 14

Fortfarande finns inget officiellt datum, men Apple har bekräftat att evenemanget kommer att hållas i juni.


Normalt brukar Apple lansera sina nya mobiltelefoner under september månad. Då tror vi att iPhone 12 presenteras, om inte coronaviruset gör att evenemanget till hösten – och mobillanseringen – försenas ytterligare.

Den stora frågan är egentligen hur Apple ska göra med iPhone 9, AirTags, AirPods Pro Lite och iPad Pro. Produkter som skulle ha presenterats vid ett evenemang i mars, men som är fördröjt på grund av problemet med den aggressiva smittorisken.