Pokémon Go-appen för Apple Watch försvinner

Pokemon Go Logo

Pokémon Go för Apple Watch slutar fungera den 1 juli 2019. Det meddelar utvecklaren Niantic i ett meddelande på sin officiella webbsajt. Här kan du läsa om vad det betyder för dig.

Kort efter lanseringen av Pokémon Go under 2016 släppte Niantic en avskalad app av spelet för Apple Watch. Med appen kunde spelarna se viktig information från spelet utan att öppna mobilappen.

Efter introduktionen av ”Adventure Sync” under hösten 2018 har Niantic valt att fokusera med på denna än Watch-appen. Så pass att företaget helt lägger ner appen helt.

Adventure Sync är en funktion som gör att spelet kan använda din smartklocka för att räkna antalet steg du har gått utan att spelet är igång. På så vis kan du få Buddy Candy och kläcka ägg utan en separat app i smartklockan.

Därmed kan du göra framsteg även när du glömmer att ta fram Pokémon Go i din mobiltelefon på långa promenader. Du riskerar aldrig att missa viktiga steg.

Finns det då någon fördel att ha en Apple Watch om man spelar Pokémon Go?

Absolut finns det fördelar. Eftersom smartklockan räknar dina steg och synkroniserar med mobiltelefonen kan Pokémon Go:s Adventure Sync dra nytta av dem – och du förlorar inte steg när du lägger ifrån dig mobiltelefonen.

Om du är mer nyfiken på nyheten kan du läsa det officiella meddelandet på Niantics officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.