Pokémon Rumble Rush – ett barnsligt enkelt pokémon-spel (video)

pokemon rumble rush

Pokémon Rumble Rush är ett mobilspel för Android och iOS. Spelet går ut på att du besöker en värld full av obebodda öar för att leta nya, spännande Pokémon.


  • Väldigt enkelt spel som fungerar för såväl barn som vuxna
  • Finns till Android och iOS vid lanseringen våren/sommaren 2019
  • Gratis att ladda ner och spela – har dock in-app-köp
  • Lästips: Billigare Nintendo Switch till sommaren 2019

Pokémon Rumble Rush är ett så kallat singelplayerspel. Du behöver alltså inte förlita dig på att andra spelare kan hjälpa dig under spelets gång.

Med det sagt finns vissa online-delar som knyter ihop ditt spelande med andras. Det är dock inget du behöver tänka på om du inte vill. Pokémon Rumble Rush är helt utmärkt att spela för sig själv.

Du åker mellan olika ökar och samlar på dig nya Pokémon allt eftersom du hittar dem. Till en början har du kontrollen över en Rattata. När du stöter på din första pokémon på första ön får du chansen att slåss mot den – och om allt går väl fånga den.

När alla pokémon du mött har besegrats får du möta öns slutboss, som är en förstorad Charmander.


Kontrollerna är tämligen simpla. Allt du behöver göra är att trycka på skärmen för att aktivera olika attacker. Rattata har en vanlig attack och specialattacken ”Quick Attack”.

När Charmander är besegrad får du lite ”coins” som är spelets valuta, och med lite tur även ore. Ore är spelets specialvaluta som du kan använda för att uppgradera dina pokémons.

pokemon rumble rush cards

Varannan vecka kommer nya öar att dyka upp i spelet. Den spelare som är först att upptäcka en ö får chansen att namnge den. Detta namn syns sedan för alla andra spelare runt om i världen.

Varje ny ö bjuder på nya pokémon att slåss mot och fånga. Runt om på öarna finns även små utmaningar som ger dig belöningar och om du vill (och har en internetanslutning) så kan du delta i större strider mot bossar tillsammans med andra spelare. Eller helt enkelt strunta i dem om du föredrar det.

Pokémon Rumble Rush är i stort en förenklad variant av spelet med samma namn till Nintendo Wii, Wii U och 3DS.

Spelet släpps till Android och iOS. När nyheten först släpptes om Pokémon Rumble Rush fanns spelet bara i Australien som ett test för den marknaden. Därefter kommer flera marknader att öppnas och inom sin tid även Sverige.

Pokémon Rumble Rush är gratis att ladda ner och prova. Men tänk på att spelet också erbjuder en mängd in-app-köp som sträcker sig från 10 kronor till 259 kronor, så om du tänker låta ditt barn spela gäller det att vara lite försiktig.