Billigare Nintendo Switch till sommaren 2019

nintendo-switch-neon-joy-con

Nintendo kan släppa nya, billigare Switch redan under juni månad. Först senare under 2019 kommer uppgraderingen till befintliga Switch-modellen – och den blir inte så stort som många hoppas på.

Det är i en rapport från webbsajten Bloomberg som nyheten om en billigare Switch-modell i juni först gick att läsa. Där bekräftar Bloomberg tidigare rykten om en billigare Switch, men undviker att gå in på närmare detaljer.

Det har spekulerats en hel del om hur Nintendo ska kunna dra ner på prislappen utan att kompromissa för mycket med sin populära spelkonsol.

Bland annat diskuteras det kring skärmen och huruvida den kan göras mindre. Andra menar att den tillhörande dockningsfunktionen skulle kunna tas bort, vilket betyder att Switch blir mer fristående som 2DS/3DS-modellerna.

Och betyder det i så fall att 2DS/3DS-serien läggs ner till fördel för Switch-modellen? En högst sannolik möjlighet, även om det inte ryktats om det tidigare.

Nintendo har inga planer på högre prestanda för Switch

Så vad händer med första generationens modell som finns idag? Enligt de uppgifter som finns så får den en liten, men betydande uppgradering. Glöm 4K och 60 fps med superfin grafik. Tänk mer, spelarinriktad funktionalitet, vad nu det egentligen innebär.

Bloomberg menar att det inte finns några planer på en kraftigt uppgraderad Switch just idag.

Om du har planer på att köpa en Switch, men har avvaktat vad som kommer senare i år så behöver du sannolikt inte vänta. Är dagens pris rätt finns ingen anledning att vänta på kommande modellerna.

Den stora frågan är huruvida Nintendo kan behålla den starka försäljning som företaget sett med Switch. Det krävs förnyelse och att Nintendo visar intresse för spelkonsolen om konsumenterna ska stanna med den japanska speljätten.

Om du är mer nyfiken kring historien kan du läsa ursprungsartikeln på Bloomberg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.