MINECON 2019 – liveströmmas den 28 september

Minecraft

MINECON 2019 har ett datum. Om du är ett fan av Minecraft och vill se det stora eventet så ska du rensa kalendern den 28 september 2019.


MINECON 2019 kommer att liveströmmas på internet och börjar kl 18.00. Eventet beräknas pågå under 90 minuter och väntas ge oss svar på frågor om framtiden för Minecraft.

Det kommer även att finnas flera populära innehållsskapare och en panel med Minecraft-kunniga. Mycket intressant och spännande alltså.

Någon som däremot inte kommer att närvara under MINECON 2019 är Minecraft-skaparen Markus ”Notch” Persson. Efter en rad tvivelaktiga uttalanden har Micrsoft tagit allt större avstådn från Notch, så pass att hans namn i princip är raderat från spelet.

En annan sak som väntas dyka upp på eventet är information om Minecraft Earth.


Minecraft Earth är ett unikt AR-spel som blir Microsofts första på marknaden. I det kan du skapa Minecraft-kreationer i en AR-värld, samarbeta med vänner och utforska en enorm värld. Spelet släpps som en stängd beta under sommaren och du kan anmäla ditt intresse på den officiella produktsidan.

För att titta på liveströmmen behöver du en mobiltelefon, surfplatta, dator eller spelkonsol. Det är kostnadsfritt att kolla och du får mer om eventet på den officiella webbsajten.