Minecraft krossar Tetris – är nu världens bäst säljande spel

Minecraft

Minecraft är nu världens bäst säljande spel genom tiderna. Microsoft avslöjade nyligen att spelet sålt i fler än 176 miljoner exemplar – och med det petas Tetris ner till en andraplats.

Microsoft sade redan för sju månader sedan att Minecraft sålt i 156 miljoner exemplar. Det betyder en ökning med nära 13 procent på nära ett halvår.

Faktum är att Tetris blev nerputtad till andraplatsen redan vid 170 miljoner sålda exemplar. Så Microsoft väntade faktiskt lite till innan de gick ut med sina siffror.

Och de räknar bara betalversioner av Minecraft. Det finns en gratisversion av spelet som heter Minecraft China Edition – och det har otroliga 200 miljoner spelare idag.

Minecraft: Dungeons bygger på succén med Minecraft

Inget verkar kunna sakta ner den växande populäriteten kring Minecraft.

Förutom att släppa en specialversion av Minecraft i Kina som är gratis så finns även originalversionen av spelet att köra direkt i din webbläsare.

Givetvis med begränsningar, men du kan spela hur mycket du vill och tillsammans med vänner.

Inom en överskådlig framtid släpps även Minecraft: Dungeons som är ett helt nytt spel i serien. Det bygger på samma blockliknande upplevelse, men med en helt annan spelstil.

Om Minecraft: Dungeons blir en storsäljare kommer det att ytterligare befästa Minecraft som världens kanske mest populära spel genom tiderna.

Läs mer om Minecraft: Dungeons i vår artikel ”Minecraft: Dungoens släpps till PC under 2019”.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.