Spel

Minecraft: Dungeons släpps till PC under 2019 (trailer)

Minecraft: Dungeons presenterades under MineCon 2018. Spelet är det senaste projektet från utvecklaren bakom Minecraft, och är ett action-äventyr utan speciellt många avslöjade detaljer idag.

  • Mojang har bara släppt få detaljer om nya spelet
  • Finns inga indikationer på att Minecraft: Dungeons kommer till spelkonsoler
  • Byter från förstaperson i vanliga Minecraft till tredjeperson som i Diablo
  • Minecraft: Dungeons är inspirerat av klassiska dungeon crawlers

Minecraft: Dungeons är inspirerat av klassiska “dungeon crawlers”. Äventyr där du som hjälten ska leta dig genom grottor, kanjoner och träsk för att hitta fler vapen, större fiender och mer episka hjältedåd.

Spelet går att köra helt själv eller i sällskap med en grupp vänner. Huvudmålet är att slå sig fram genom ändlösa horder och möta den största ondskan i spelet: Arch-Illager.

Den officiella trailern till Minecraft: Dungeons

I det stora hela så vet vi ytterst lite om Minecraft: Dungeons. Trailern avslöjar hur grafiken ser ut, hur många samtidiga spelare som kan köra tillsammans, samt några av fienderna. Förutsatt att trailern är trogen innehållet i spelet som släpps vill säga.

Det verkar också som att Mojang går ifrån perspektivet för förstaperson till tredjeperson. Från Minecraft som vi känner till idag, till kända spel som Diablo och Gauntlet. En intressant väg för Minecraft allra minst.

Mojang har hittills varit mycket tydliga med att Minecraft: Dungeons släpps till PC. Det finns i skrivande stund inga indikationer på att spelet kan släppas till konsol i framtiden.

Läs mer om nyheten på den officiella nyhetssidan för Minecraft.

Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close