Minecraft: Dungeons släpps till PC under våren 2020 (trailer)

Minecraft Dungeons

Minecraft: Dungeons presenterades första gången under MineCon 2018 och en gameplay-trailer visades under E3 2019. Spelet är det senaste projektet från utvecklaren bakom Minecraft, och är ett action-äventyr utan speciellt många avslöjade detaljer idag.

  • Mojang har bara släppt få detaljer om nya spelet
  • Microsoft: Dungeons släpps till Windows 10, Xbox One, PlayStation 4 och Nintendo Switch
  • Byter från förstaperson i vanliga Minecraft till tredjeperson som i Diablo-serien
  • Minecraft: Dungeons är inspirerat av klassiska dungeon crawlers

Uppdatering: Minecraft: Dungeons har fått framskjuten lansering till våren 2020. Det avslöjade Microsoft under sin stora Xbox-presentation under E3 2019. På evenemanget fick vi äntligen se en gameplay-trailer som du kan se här. Den initiala trailern ser du här under.


Minecraft: Dungeons är inspirerat av klassiska ”dungeon crawlers”. Äventyr där du som hjälten ska leta dig genom grottor, kanjoner och träsk för att hitta fler vapen, större fiender och mer episka hjältedåd.

Spelet går att köra helt själv eller i sällskap med en grupp vänner. Huvudmålet är att slå sig fram genom ändlösa horder och möta den största ondskan i spelet: Arch-Illager.

Den officiella trailern till Minecraft: Dungeons

Trailern avslöjar hur grafiken ser ut, hur många samtidiga spelare som kan köra tillsammans, samt några av fienderna. Förutsatt att trailern är trogen innehållet i spelet som släpps vill säga.

Det verkar också som att Mojang går ifrån perspektivet för förstaperson till tredjeperson. Från Minecraft som vi känner till idag, till kända spel som Diablo och Gauntlet. En intressant väg för Minecraft allra minst.

Mojang har hittills varit mycket tydliga med att Minecraft: Dungeons släpps till PC. Spelet kommer även att lanseras på Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch.

Minecraft: Dungeons är tillgänglig både som fristående spel som du köper samt via prenumerationsmodellen Xbox Game Pass.

Läs mer om nyheten på den officiella nyhetssidan för Minecraft.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.