Spel

Microsoft släpper nya Xbox Elite Wireless Controller Series 2

Nya Xbox Elite Wireless Controller Series 2 släpps i november 2019. Handkontrollen har trådlös anslutning via Bluetooth, inbyggt batteri, förbättrade kontroller och ett förbättrat grepp.

  • Omarbetad handkontroll med många förbättringar
  • Kostar rejält mycket mer första generationens, befintliga Elite-modellen
  • 40 timmars batteritid med inbyggda batteriet
  • Lästips: Hur mycket kostar Xbox Game Pass för PC?

Nya Xbox Elite Wireless Controller-modellen (härifrån utelämnar vi Series 2 i namnet) presenterades samtidigt med kommande spelkonsolen Xbox Scarlett. En spelkonsol med fyra gånger bättre prestanda än Xbox One X och som släpps julen 2020.

Microsoft har gjort stora förbättringar med nya Xbox Elite Wireless Controller. Både insidan och utsidan har uppgraderats för att modellen ska vara mer tillgänglig, bättre presterande och pålitligare än föregående modell med samma namn.

Största förbättringarna med nya Xbox Elite Wireless Controller

  1. Inbyggt, laddningsbart batteri istället för AA-batterier
  2. Kan användas trådlöst med både spelkonsol och dator via Bluetooth
  3. Utsidan är mönstrad med nytt, greppvänligt gummi
  4. Sparkarna och knapparna är optimerade för snabbare reaktion och ökad justerbarhet

Det inbyggda batteriet är ett stort lyft från att använda AA-batterier. Du får upp till 40 timmars speltid med batteriet och du kan ansluta en laddningsstation för laddning medan handkontrollen används.

Bluetooth är den primära anslutningsmetoden med nya Xbox Elite Wireless Controller. Du kan använda handkontrollen med såväl Xbox som Windows 10-dator.

Ett nytt, mönstrat material på utsidan av handkontrollen gör att du får bättre grepp. Materialet är gummibaserat och går från den övre delen av handgreppet och runt på baksidan.

Spakarna har omarbetats så att axelknapparna (de som kallas LT och RT) har fått en kortare längd på avtryckaren. Det gör att reaktionen blir snabbare, vilket är bra för exempelvis FPS-spel. Dessutom har LT/RT fått en mönstrad yta för bättre grepp.

De analoga spakarna på ovansidan har bättre precision än någonsin. Du kan enkelt justera motståendet i respektive spak med ett medföljande verktyg. Andra nyheter är inbyggt minne för tre kontrollprofiler som sparar dina inställningar; du växlar mellan profilerna med ett knapptryck.

Nya Xbox Elite Wireless Controller släpps den 4 november 2019. Priset för Xbox Elite Wireless Controller är 2 199 kronor, vilket är ett rejält steg från befintliga modellen med samma namn som kostar runt 1 400 konor enligt Prisjakt.

Du kan förbeställa nya handkontrollen från Microsofts officiella butik idag.

Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close