Microsoft: Minecraft 2 kommer aldrig att släppas

minecraft-update-aquatic

Minecraft 2 kommer aldrig att släppas. Det bekräftar Microsoft-profilen Helen Chiang som är huvudansvarig för Minecraft inom företaget. Här är hennes förklaring till varför.


Microsoft gjorde ett riktigt kap när företaget köpet Mojang och Minecraft för 2,5 miljarder dollar under 2014. Bara under andra kvartalet 2015 ökade intäkterna med 79 procent för Minecraft, och idag är spelet mer populärt än någonsin.

Minecraft släpptes redan i maj 2009 och den färdiga versionen gjorde debut några år senare, i november 2011. Efter så länge på marknaden vore det rimligt för de flesta spelutvecklare att presenter en efterföljare – men inte Mojang och Microsoft.

Istället för att lägga krutet på Minecraft 2, som onekligen får svårt att fylla sin föregångares skor, väljer man en annan väg framåt.

Helen Chiang säger i en intervju med Business Insider att en uppföljare inte är vettig för Minecraft. Hon menar att det är något som kan splittra deras community. Företaget vill inte hamna i ett läge där de måste be sina spelare och fans att byta från Minecraft till Minecraft 2.


Minecraft Dungeons
Minecraft: Dungeons har mycket att leva upp till om spelet ska lyckas.

Minecraft: Dungeons istället för Minecraft 2

Därför kommer istället Minecraft: Dungeons under 2019. Ett helt nytt spel som bygger på Minecraft-universumet, men med ny story och helt annorlunda spelstil.

Målet är att gå ifrån byggandet i Minecraft: Dungeons och istället fokusera på utforskande och äventyr. Mojang lanserar även en ny expansion till vanliga Minecraft under 2019 – ”Village and Pillage” – med pandor, katter och omarbetade NPC:er.

Det är inte förvånande att Mojang och Microsoft vill blicka framåt med nytt innehåll. Men vi väntar fortfarande otåligt på ”Super Duper graphics pack” som ska ge officiellt stöd för 4K och HDR till Minecraft. Tidigare tänkt att lanseras 2018, men nu mer troligt att släppas 2019.

Minecraft har kommit riktigt långt jämfört med hur spelet såg ut i sin linda. Men det behövs mycket nytt och spännande om Microsoft ska hålla sitt spel relevant i en spelvärld som förändras allt snabbare. Frågan är – har Minecraft någon framtid utan ett Minecraft 2?