Nya Tile Mate & Tile Pro – här är nyheterna

tile-mate-tile-pro-2018

Tile Mate och Tile Pro har uppgraderats. De nya varianterna hittar dina prylar på längre avstånd och spela högre ljud när du söker dem från din telefon. Dessutom kan batterierna äntligen bytas av användaren själv.

  • Kan hittas på upp till 90 meters avstånd
  • Tåliga och enkla att använda med en mobiltelefon
  • Går äntligen att byta batteriet själv
  • Du kan köpa till en Premium-tjänst för extra funktioner

Tile Mate kan hittas med mobiltelefonen på avstånd upp till 45 meter, den dyrare Tile Pro kan hittas på upp till hela 90 meters avstånd. Riktigt långt, men bara under optimala förhållanden. Räkna med kortare än så i praktiken.

Till de nya Tile-varianterna går det att skaffa Tile Premium. En extra betaltjänst som kostar 29.99 USD per år, eller 2.99 USD per månad. Med Tile Premium får du gratis batteribyten, smarta notifikationer och 30-dagars posititionshistorik.

Tile Premium ger historik för varje separat Tile som du har registrerad på din telefon. Själva batteribytet gör du själv, men tillverkaren skickar nya till dig varje år. 

tile mate tile pro 2018 wallet

Om du betalar för Premium-tjänsten så får du även tre års utökad garanti på alla dina Tile-brickor. Kanske en bra grej i många andra länder, men i Sverige med reklamationsrätt blir garantin något överflödig. Du slipper åtminstone reklamera utan kan snabbare ersätta om en Tile går sönder.

Det är logiskt att Tile börjar erbjuda en Premium-tjänst. Den främsta kritiken med de tidigare modellerna var att batteriet inte kunde bytas. Istället var man tvungen att skicka in sina Tiles och få dem ersatta av helt nya, något tillverkaren tjänade stort på.

Nu när batterierna går att byta så måste Tile hitta en annan inkomstkälla för att täcka upp för eventuell minskad vinst. Och fram träder Premium.

Till skillnad från andra, liknande produkter – exempelvis TrackR – så vill vi mena att Tile har en riktigt bra produkt. Dyrare, men helt klart bättre. Det är till och med en produkt vi är villiga att rekommendera. En bra följeslagare till nycklar, väskor, plånböcker och andra viktiga prylar.

Läs mer om Tile Mate och Tile Pro på den officiella webbsajten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.