Razer släpper en router för gamers – Razer Sila

razer-sila-front

Vad har hänt? Razer har lanserat en router som utvecklats specifikt för gamers. Det är en så kallad tri-band router med hastigheter upp till 2 999 Mbps under optimala förhållanden.


 • Tri-band med dedikerad backhaul-band för mesh-anslutningar
 • Prioriterar trafik genom nätverket som är från spel
 • Styr routerns funktioner med en app till Android och iOS
 • Släpptes 3 oktober och kostar runt 3 100 kronor

Razer Sila är klassad som en router med 802.11ac och märks med AC3200. Det betyder att den har tre separata band att ansluta till. Tillsammans täcker de upp till 557 kvadratmeter. Om det inte räcker kan du använda Sila som en mesh-hubb och utöka räckvidden med andra mesh-produkter.

Razer menar att två Sila-enheter i mesh-anslutning kan täcka ett komplett hus på en våning. Med tre enheter ska Sila kunna täcka två hela våningar. Räkna dock med att du inte får de höga hastigheter som Razer marknadsför, det är generellt önskesiffror som aldrig går att nå.

razer sila back
Razer Silas har en strömkontakt, tre ethernet-portar, två usb-portar och en WAN-port.

Tri-band ger höga hastigheter med Razer Sila

 • 802.11n 2.4GHz: upp till 400 Mbps
 • 802.11ac 5GHz-1: upp till 1 733 Mbps
 • 802.11ac 5GHz-2: up to 866 Mbps

De 5 GHz-banden är helt separata eftersom det enda fungerar som en så kallad dedikerad backhaul i mesh-nät. Det betyder att all trafik från din nätverksanslutna pryl till en Sila och vidare till en annan Sila går via det första bandet. All trafik från den andra enheten, via först och tillbaka går på det andra nätet.

Den stora säljpunkten för Razer Sila är hur routern prioriterar trafik genom ditt nätverk. Med funktionen ”FastTrack QoS” prioriteras all data som relaterad till spel. Det ska ge mer bandbredd och mindre latens, vilket i sin tur minska fördröjningar när du spelar exempelvis online FPS- eller MMORPG.


By using deep packet inspection and adaptive learning technology, Razer FasTrack allows users to prioritize traffic based on application and device types, from mobile phones and smart TVs through to laptops, PCs or consoles.

With built-in detection for PlayStation, Xbox and Switch consoles, users can easily fine tune their networks for the smoothest gaming or streaming experiences. Razer FasTrack also features a one-touch gaming mode, to automatically reserve bandwidth for online gaming,

Razer

Razer Sila använder också den patenterade tekniken ”Multi-Channel Zero-Wait DFS” som ska rensa i överbelamrade nätverk. Det här är egentligen inget nytt i routrar, men Razer menar att just deras variant är bättre än alla andras.

razer sila ios app
Designen på första versionen av Razer Silas iOS-app

Pris och lanseringsdatum för Razer Sila

 • 1 x USB 3.0-port
 • 1 x USB 2.0-port
 • 3 x Gigabit LAN-portar
 • 1 x Gigabit WAN-port

En intressant detalj med Razer Sila är att du kan styra många av routerns funktioner via en mobilapp. Den fungerar med både Android och iOS, och hjälper dig att prioritera rätt trafik genom routern.

Routern har cirkapriset 299.99 euro, vilket omräknat blir cirka 3 150 kronor. Det är en relativt hög kostnad för en nerskalad, enkel router som Razer Sila. Många andra routrar från andra tillverkare gör mer för mindre pengar. Lansering av routern skedde den 3 oktober 2018.

För mer information kan du läsa på den officiella produktsidan hos Razer.