Minecraft Java Edition når viktig milstolpe – 30 miljoner sålda exemplar

Minecraft

Minecraft fortsätter att vara ett omåttligt populärt spel. Det märks inte minst på hur många exemplar av Java Edition för PC som sålts – den siffran har nu passerat 30 miljoner.

  • Java Edition är en fortsatt viktig version för Microsoft och spelarna
  • Både Java Edition och Windows 10 Edition får regelbundna uppdateringar
  • Moddar är en stark drivkraft för Minecraft-communityn
  • Microsoft: Minecraft 2 kommer aldrig att släppas

Den officiella siffran är ett tydligt vittnesmål om hur starkt Minecraft har gått sen laneringen 2011. Tack vare stödet för moddning har vanliga spelare och entusiaster behållit sitt intresse genom åren.

Efter att Microsoft köpte Mojang, Minecraft och allt som följde med så introducerades en speciell version för Windows 10. Den är fullt kompatibel över plattformar och har fått mest kärlek på senare tid med många uppdateringar.

Dock har inte Microsoft lämnat Java Edition helt åt sitt öde. Versionen är omåttligt populär och har fått kontinuerliga förbättringar, trots att Windows 10-versionen är en tydlig prioritet.

Och utvecklingen av Java Edition bör absolut inte läggas ner. Stödet för moddar är otroligt stort och har gjort att Minecraft blivit mer än bara ett spel; det är möjligt att göra om spelet helt med extremt avancerad funktionalitet. Man har till och med gjort en fungerande processor direkt i Minecraft tack vare moddar och mycket tålamod.

minecraft-update-aquatic
Aquatic – en av flera större uppdateringar till Minecraft.

Enligt de senaste siffrorna har Minecraft sålt totalt 154 miljoner exemplar. Då räknat över samtliga versioner och plattformar. Det finns 91 miljoner aktiva spelare varje månad. Dock är statistiken från oktober 2018, så räkna med att siffrorna har ändrats en del sedan dess.

Frågan är hur Minecraft ska tas in i framtiden av Minecraft. Företaget har tidigare sagt att det inte kommer något Minecraft 2. Dessutom har man lagt mycket fokus på att utveckla Minecraft: Dungeons som presenterades under MineCon 2018.

Så vad är egentligen planen? Vad tror du kommer till Minecraft, och vad är rätt steg i spelets utveckling? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.