Apple Watch 5 kan ha en ny OLED-skärm från Japan Display

apple-watch-series-4-c

Nästa Apple Watch kan använda en helt ny typ av OLED-skärm från tillverkaren Japan Display. Vi räknar med att Apple Watch 5 släpps under 2019, tillsammans med tre nya iPhone-modeller, och förändringarna kan vara stora.

Enligt en rapport från Reuters är det tillverkaren Japan Display som står för skärmarna till Apple Watch 5. Det är i så fall ett stort lyft för Japan Display som kämpat med ekonomin ett bra tag nu.


En stor anledning till att företaget har tappat inkomster är för att tillverkaren var sen med övergången till OLED och därmed förlorade värdefulla uppdrag från Apple.

Det finns inga specifikationer för Apple Watch 5 riktigt än. Ett rykte hittills är att nya modellen för en omarbetad, keramisk design och bättre batteritid. Inom sin tid kommer vi att se fler rykten och läckta detaljer, vilket är mer regel än undantag för i princip alla nya produkter numera.

OLED-skärmar i alla iPhone-modeller först 2020

Vi vet sen tidigare att Apple funderar på att gå över helt till OLED i sina kommande iPhone-modeller. Dock inte under 2019, utan först året därpå. Idag är det nyare modellerna iPhone X, iPhone XS och iPhone XS Max som använder OLED, medan iPhone XR har en traditionell LCD-skärm.

Apple Watch 4 använder i sin tur en LTPO-skärm. Eller ”Low Temperature Polycrystalline Oxide” som det står för. Den är mer energieffektiv än tidigare Apple Watch-skärmar och är en OLED-variant.

Apple Watch 5 kommer sannolikt att presenteras under september månad 2019. Då får vi veta exakt vad som kommer i både Watch-serien och iPhone-serien. Frågan är om det är tillräckligt stora nyheter för att locka gamla Watch-användare. Har du en Watch-klocka idag, och vad skulle få dig att uppgradera till en ny modell? Bättre batteritid, rund boett eller kanske sensorer som känner av föroreningar i luften? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.