Microsoft Hummingbird har stöd för Dark Mode och blockering av annonser

microsoft-hummingbord-logo

Microsoft Hummingbird har uppdaterats med en rad förbättringar. Nyhets-appen är inte speciellt välkänd och konkurrerar även med Microsofts egna News-app. Men den underhålls regelbundet – och här är nyheterna.

Microsoft Humming bird har uppdaterats till version 1.3.27186502 på både Android och iOS. De stora nyheterna är stöd för Dark Mode, Adblock Plus och möjlighet att rapportera artiklar. Så vad betyder det i praktiken?

Dark Mode ställer du in bland inställningarna till Hummingbird. Läget kallas även ”Mörkt läge” och ändrar temat från ljus till mörkt. Mycket behagligare för ögonen när det är mörkt i rummet, och energisnålare på OLED-skärmar.

Adblock Plus är ett tillägg som identifierar och döljer reklam i appen. Det gör att du slipper onödigt innehåll som döljer det du faktiskt vill titta på, minskar bandbredden och hindrar spårkod att läsa vad du kollar på. Precis som Dark Mode ställer du in Adblock Plus i inställningarna.

Artikelrapportering är till för att rapportera artiklar som på något vis är felaktiga eller stötande. Microsoft granskar rapporterna och tar bort artiklar som inte följer deras riktlinjer för visning i Hummingbird-appen.

Microsoft använder sig av manuellt kurerat material som granskas av anställda på företaget. De nyttjar även AI-teknologi för att förstå vad du tycker bäst om och visar mer av det än sånt du helst undviker.

Microsoft Hummingbird är helt kostnadsfri att ladda ner och använda. Du hittar Android-versionen på Google Play Store och iOS-versionen på Apple App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.