Microsoft släpper AI-drivna nyhetsappen Hummingbird

microsoft-hummingbord-logo

Microsoft Hummingbird är en nyhetsapp för Android som använder artificiell intelligens för att visa hitta och visa de viktigaste nyheterna för användaren. Här läser du mer om nya nyhetsappen.

Microsoft Hummingbird identifierar ditt användarmönster i appen för att förstå vilka nyheter du är mest intresserad av. Ju längre du använder appen desto lättare har Hummingbird för att förstå vad du vill titta på.

För att komma igång kan du installera appen från Google Play Store eller APK Mirror. När Hummingbird startar får du möjlighet att lägga till ditt Microsoft- eller LinkedIn-konto. Det är rekommenderat för att appen lättare ska förstå vem du är och vad du gillar.


microsoft-hummingbord-logo

Microsoft Hummingbird

Hummingbird är en app som använder AI-teknik för att förstå dina intressen. Ju mer du använder appen desto bättre är den på att visa relevanta nyheter till dig. Hummingbird är helt gratis att ladda ner och använda.

Läs mer om Microsoft Hummingbird på Google Play Store.


Om du absolut inte vill lägga till ett konto kan du helt hoppa över steget. Tänk dock på att det kan påverka upplevelsen eftersom Hummingbird då måste hoppa över vissa saker när appen identifierar just dina intressen.

Fungerar i princip som en vanlig nyhetsapp

När den initiala inställningen är färdig – oavsett om du nu är inloggad på ett Microsoft-konto eller inte – så fungerar Hummingbird i princip som vilken annan nyhetsapp som helst.

Du kan välja olika ämnen som intresserar dig, och då se mer av dessa. Eller blockera ämnen och sajter som du inte vill se mer av i framtiden. DU kan även spara dina inställningen och dela innehåll med andra.

När du klickar på en nyhet öppnas denna direkt på nyhetens modersajt, inläst i Hummingbird. Därifrån kan du ändra font, bakgrundsfärg och textstorlek. Vill du spara webbadressen är det enkelt, bara kopia adressen från sidan och lagra på valfri plats.


Microsoft Hummingbird laddar du ner från Google Play Store eller APK Mirror. Just i skrivande stund kan appen bara installeras från Google Play Store om du befinner dig i USA.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.