Bästa tangentbordet för Android — Google Keyboard

Skillnaden mellan olika tangentbord för Android är stor och det finns många alternativ att välja mellan. Vad du tycker fungerar bäst för dig kanske inte är detsamma som andra, men här får du ändå ett förslag på det kanske överlag bästa tangentbord för Android.

Om vi får välja bland de många alternativ som finns idag så kommer Google Keyboard på första plats. Tangentbordet har funnits en tid till iOS men först nyligen kom en version för Android — och det är ett riktigt välgjort tangentbord som Google har släppt.

Google Keyboard har en full uppsättning lättåtkomliga tangenter med numerisk del och möjlighet att förutsäga ord. Det snabbare upp skrivandet rejält, mycket likt vad SwiftKey erbjudit i flera år nu. Mest intressant är kanske G-tangenten som ger användaren sökfunktioner direkt på tangentbordet.

Andra funktioner som kan tilltala är stöd för tre samtidiga språk vilket underlättar för de som växlar mellan exempelvis svenska och engelska men ibland måste få in ett tredje språk. Det finns även en popout-ruta för åtkomst till teman och inställningar för Google Keyboard.

I det stora hela är Google Keyboard ett utmärkt alternativ som enkelt placerar sig bland de bästa av de bästa tangentborden. De flesta mer kända tangentborden, som Fleksy och SwiftKey, gör ett nog bra jobb för att tillfredställa de flesta användarna. Ofta är det små detaljer som gör skillnaden och gör att användare byter tangentbord.

Google Keyboard är inte det snyggaste tangentbordet på marknaden. Det går att använda teman, men det är varken upplyftande sådana eller praktiska. Du kan välja dina egna bilder som bakgrund, men det blir snabbt plottrigt och tangenterna svårare att se. Ändå gillar vi Google Keyboard för dess egenskaper, hur snabbt det är och alla små detaljer Google fått med.

Det kostar inget att prova själv och du kan enkelt växla mellan tangentborden du installerat och det inbyggda i Android. Om Google Keyboard inte fungerar bra för dig, då är det bara att installera något annat. Förr eller senare hittar du ett alternativ som fungerar perfekt för dig. Kanske SwiftKey med sitt utmärkta rykte, Fleksy som är extremt lättskrivet, eller kanske GO Keyboard med sina extremt många teman.

Eller så provar du Google Keyboard direkt genom att installera tangentbordet direkt från Google Play Store. Tänk på att alltid ladda ner dina applikationer från Googles officiella appbutik.