Mjukvara

Bästa tangentbordet för Android — Google Gboard

Skillnaden mellan olika tangentbord för Android är stor och det finns många alternativ att välja mellan. Vad du tycker fungerar bäst för dig kanske inte är detsamma som andra, men här får du ändå ett förslag på det kanske överlag bästa tangentbord för Android.

  • Praktisk och enkel att använda jämfört med andra tangentbord
  • Integrerad med Google och har många smarta funktioner
  • Byta enkelt mellan flera språk direkt från tangentbordet
  • Google Gboard kostar inget och fungerar med Android samt iOS

Det finns många virtuella tangentbord att välja mellan till Android – men det är Google Gboard som vi sätter på första plats. Tangentbordet finns att använda med både Android och iOS, och är riktigt välgjort med många funktioner.

Google Gboard har en full uppsättning lättåtkomliga tangenter med numerisk del och möjlighet att förutsäga ord. Det snabbare upp skrivandet rejält, mycket likt vad SwiftKey erbjudit i flera år nu. Mest intressant är kanske G-tangenten som ger användaren sökfunktioner direkt på tangentbordet.

Andra funktioner som kan tilltala är stöd för flera samtidiga språk vilket underlättar om du ofta växlar mellan exempelvis svenska och engelska, men ibland måste få in extra språk också. Det finns även en popout-ruta för åtkomst till teman och inställningar för Google Gboard.

I det stora hela är Google Gboard ett utmärkt alternativ som enkelt placerar sig bland de bästa av de bästa tangentborden. De flesta mer kända tangentborden, som Fleksy och SwiftKey, gör ett nog bra jobb för att tillfredsställa de flesta användarna. Ofta är det små detaljer som gör skillnaden och gör att användare byter tangentbord.

Google Gboard är inte det snyggaste tangentbordet från start. Det går att använda teman, men de känns inte helt upplyftande eller praktiska. Du kan välja dina egna bilder som bakgrund, men det blir snabbt plottrigt och tangenterna svårare att se. Ändå gillar vi Google Gboard för dess egenskaper, hur snabb appen är och de små detaljer som Google fått med.

Det kostar inget att prova Gboard och du kan enkelt växla mellan tangentborden du installerat, och det inbyggda i Android. Om Google Gboard inte fungerar för dig kan du enkelt installera något annat. Förr eller senare hittar du ett alternativ som fungerar perfekt för dig. Kanske SwiftKey med sitt utmärkta rykte, Fleksy som är extremt lättskrivet, eller kanske GO Keyboard med sina extremt många teman.

Eller så provar du Google Gboard direkt genom att installera tangentbordet direkt från Google Play Store

Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close