Bästa tangentbordet för Android — Google Gboard

google keyboard logo

Skillnaden mellan olika tangentbord för Android är stor och det finns många alternativ att välja mellan. Vad du tycker fungerar bäst för dig kanske inte är detsamma som andra, men här får du ändå ett förslag på det kanske överlag bästa tangentbord för Android.

  • Praktisk och enkel att använda jämfört med andra tangentbord
  • Integrerad med Google och har många smarta funktioner
  • Byta enkelt mellan flera språk direkt från tangentbordet
  • Google Gboard kostar inget och fungerar med Android samt iOS

Google Gboard är snabbare & smartare med ny uppdatering

google gboard android beta 20200205

Google Gboard har fått en uppdatering som gör att tangentbordet är mycket snabbare på att starta. Dessutom är fördröjningen från att du gör något med tangentbordet till att saker händer på skärmen mycket kortare.

  • Ny beta-version av Gboard är släppt
  • Mycket bättre prestanda, kortare fördröjningar
  • Optimerat stöd för handskrift

Google Gboard fortsätter att vara en av de absolut bästa virtuella tangentborden till Android. Med nya beta-versionen av Gboard tar tangentbordet ett stort steg framåt med mycket bättre prestanda och mindre så kallat latency vid användning.

Om du avvaktat med Gboard för att du varit osäker på hur bra tangentbordet är så bör du absolut prova det idag. Funktionaliteten har ökat med åren, prestandan är bättre och förutsägelserna för ord när du skriver är smartare än någonsin.

Swiftkey är ett utmärkt alternativ som också är mycket br. Givetvis helt kostnadsfritt precis som Gboard, och utan den täta kopplingen till Google om just den saken gör dig osäker. Du kan läsa mer om Swiftkey och ladda ner till Android här.

Ursprunglig artikel

Det finns många virtuella tangentbord att välja mellan till Android – men det är Google Gboard som vi sätter på första plats. Tangentbordet finns att använda med både Android och iOS, och är riktigt välgjort med många funktioner.

Google Gboard har en full uppsättning lättåtkomliga tangenter med numerisk del och möjlighet att förutsäga ord. Det snabbare upp skrivandet rejält, mycket likt vad SwiftKey erbjudit i flera år nu. Mest intressant är kanske G-tangenten som ger användaren sökfunktioner direkt på tangentbordet.

Andra funktioner som kan tilltala är stöd för flera samtidiga språk vilket underlättar om du ofta växlar mellan exempelvis svenska och engelska, men ibland måste få in extra språk också. Det finns även en popout-ruta för åtkomst till teman och inställningar för Google Gboard.

google gboard dec18 1

I det stora hela är Google Gboard ett utmärkt alternativ som enkelt placerar sig bland de bästa av de bästa tangentborden. De flesta mer kända tangentborden, som Fleksy och SwiftKey, gör ett nog bra jobb för att tillfredsställa de flesta användarna. Ofta är det små detaljer som gör skillnaden och gör att användare byter tangentbord.

Google Gboard är inte det snyggaste tangentbordet från start. Det går att använda teman, men de känns inte helt upplyftande eller praktiska. Du kan välja dina egna bilder som bakgrund, men det blir snabbt plottrigt och tangenterna svårare att se. Ändå gillar vi Google Gboard för dess egenskaper, hur snabb appen är och de små detaljer som Google fått med.

Det kostar inget att prova Gboard och du kan enkelt växla mellan tangentborden du installerat, och det inbyggda i Android. Om Google Gboard inte fungerar för dig kan du enkelt installera något annat. Förr eller senare hittar du ett alternativ som fungerar perfekt för dig. Kanske SwiftKey med sitt utmärkta rykte, Fleksy som är extremt lättskrivet, eller kanske GO Keyboard med sina extremt många teman.

Eller så provar du Google Gboard direkt genom att installera tangentbordet direkt från Google Play Store

google gboard dec18 2
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.