iTunes kan brytas upp i tre delar – Music, Podcasts & Books

apple-itunes-12-7

Apple kan vara på gång att bryta upp iTunes i olika delar. Detta enligt utvecklaren Steve Troughton-Smith som menar att macOS får tre helt nya appar för böcker, musik respektive podcasts.

Steve Troughton-Smith säger sig ha hittat referenser på UIKit-baserade appar för Music, Podcasts och Books. Alla för macOS och de gör den befintliga TV-appen sällskap. Notera att inte heller TV-appen har lanserats än.

Utvecklaren pekar ut apparna, men han väljer att inte avslöja beviset som gör att han tror de kommer. Så vi får nog ta det hela med en stor nypa salt tillsvidare. Och det är något som Steve Troughton-Smith själv också säger.

Det är nog ingen underdrift att kalla iTunes för Apples mest hatade mjukvara någonsin. En klumpig app som är krånglig och knappast lika bra designad som den hade kunnat vara.

Mojave lägger grunden för korsanvändning av appar över plattformar

När Apple släppte macOS Mojave lades grunden för korsanvändning av appar mellan iOS och macOS. Idag har vi bland annat Home, Stocks, Apple News och Voice Memos som är identisk på iPhone, iPad och Mac. Och under 2019 eller 2020 kan vi få TV, Books, Music och Podcasts.


Visst, det är ytterligare appar att installera och hålla koll på. Men i det här fallet vill vi mena att det är värt det.

Steve Troughton-Smith har haft rätt om tidigare lanseringar inom Apples ekosystem. Mycket av informationen som dykt upp har han hittat i olika referenser i mjukvaror som iOS och macOS. Frågan är hur korrekt han är om de nya apparna; den som väntar får se.

Vad tror du?

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.