Bättre sökresultat med Google Assistant testas i USA

Google Assistant Logo

Google Assistant optimeras för att ge bättre svar på dina sökningar. Med en ny uppdatering till den digitala assistenten får du ett trevligare sökresultat med bland annat fler bilder och smidigare vertikal sortering.

Google Assistant förbättras så att sökresultatet i mobiltelefonen och på surfplattan blir mer ”levande”. Istället för ändlösa rader med text ska assistenten blir mycket bättre på att använda bilder, grafik och annat som bryter av textraderna.

Som exempel använder Google en sökning på vilka de sötaste kattraserna är. Före uppdateringen är resultatet en enkel punktlistam, vilket knappast är inspirerande. Efter uppdateringen kan du däremot få sidoscrollande bilder också.

Söker du istället på lite mer avancerade saker som aktiekurser blir det ännu mer grafiskt. Då kan du få renderingar på aktiekurser, olika färgval och beräkningar som kompletterar textresultatet.

google assistant new search results april2019

Nya sökresultatet testas av amerikanska användare

Just nu håller Google på att testa det nya sökresultatet på den amerikanska marknaden. Det betyder så klart att vi kommer få vänta innan alla nyheterna hittar hit till Sverige. Om de överhuvudtaget gör det vill säga.

Google har inte varit speciellt snabba med att förse oss i Sverige med nyheter och förbättringar. Vi hoppas dock att nya uppdateringen – som inte verkar vara tätt knuten till något språk utan snarare andra algoritmer – kan landa även här inom en snar framtid.

Hur upplever du att sökresultaten med Google Assistant är på svenska? Får du bra resultat, eller brukar du hellre söka manuellt på svenska eller engelska i Google? Skriv gärna en kommentar och berätta om hur du upplever Assistant i mobiltelefonen!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.