Apple har släppt beta 1 av iOS 12.4 & macOS 10.14.6

apple-iphones-2018-xr-xs-max

Apple har släppt första beta-versionen av iOS 12.4 och macOS 10.14.6. Om du är registrerad som beta-testare kan du uppdatera din mobiltelefon och dator idag.

Beta-versionerna kommer bara en dag efter att Apple släppt de färdiga versionerna av iOS 12.3 samt macOS 10.14.5.

I skrivande stund är det oklart vad Apple har introducerat med iOS 12.4 och macOS 10.14.6. Sannolikt handlar det mest om bugg- och sårbarhetsfixar av det mindre slaget.

En sak som väntas komma med iOS 12.4 är officiellt stöd för Apple Card. Det är dock något som inte gäller för oss i Sverige eftersom betalkortet inte finns på vår marknad – än.

Det är tänkbart att Apple släpper ytterligare en uppdatering före de stora lanseringarna av iOS 13 och macOS 10.15 senare i höst.

Vänta gärna till beta 3 eller senare för iOS och macOS

Normalt rekommenderar vi inte att man installera beta-versionerna så här tidigt. Ett råd är att avvakta tills beta 3 eller beta 4 är släppt för att undvika de värsta buggarna.

Sen tidigare finns även en första beta-version av tvOS 12.4 och watchOS 5.3 att ladda ner.

Om du vill prova en beta måste du registrera dig för Apple Beta Software Program. Det är kostnadsfritt och du gör det på den officiella produktsidan för programmet. Det är enkelt att gå med och installera uppdateringarna. Du kan även avbryta när du vill och endast få de färdiga versionerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.