Uppdateringen med Android 12 till OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro stoppas

oneplus 9 pro official press 2021
OnePlus 9 Pro

OnePlus stoppar uppdateringen med Android 12 och OxygenOS 12 till OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro. Anledningen är allvarliga buggar som gör mobiltelefonerna instabila och i värsta fall oanvändbara.


Kritiken mot uppdateringen har varit kraftig och OnePlus bekräftar att de är medvetna om problematiken. Uppdateringen med Android 12 är inte längre tillgänglig för telefonerna och utvecklarna försöker nu fixa problemen.

Läs mer: Hur stort batteri har OnePlus 9 & OnePlus 9 Pro?

”We are aware of the issues caused by the OxygenOS 12 update and our software team is fixing them. We will suspend this software update and roll out a new iteration as soon as possible.”

Problemen som användarna lyfter fram kan kategoriseras i två fack. Det enda är faktiska buggar som gör att mobiltelefonerna inte fungerar på korrekt vis.

Det andra negativa för många är att utseendet har fått en färgskala som inte uppskattas. Färgerna uppleva som tagna direkt från ColorOS som Oppos använder i sina mobiltelefoner.


Även om användarna får ha sina åsikter om hur färger och designen är i OxygenOS så menar OnePlus att de inte lovar en återgång till hur operativsystemet såg ut i OxygenOS 11. Däremot lovar de att lyssna och ta kritiken de fått i beaktning framöver.

Läs mer: Android 12 för OnePlus 9 & OnePlus 9 Pro är släppt

Läs mer om nyheten hos Android Police här.