OnePlus Nord 2 påstås ha exploderat – undersökning pågår

oneplus nord 2 5g 2021

En helt ny OnePlus Nord 2 ska ha exploderat medan användaren var ute på en cykeltur. Bilder som påstås visa den helt sönderbrända mobiltelefon har fått tillverkaren OnePlus att starta en utredning för att se vad som hänt.

  • Händelsen är inte bekräftad i skrivande stund
  • OnePlus utreder händelsen
  • Twitter-användaren raderade sitt första meddelande

Läs mer: Problem med överhettning för OnePlus 9 Pro


Vem är det som påstår att en OnePlus Nord 2 har exploderat?

Användaren Ankur Sharma lade ut ett meddelande på Twitter om mobiltelefonen som ska ha exploderat. I meddelandet skriver Ankur att mobiltelefonen tillhör hans fru och att den fanns i en så kallad “sling”, vilket är en liten skyddande väska, när den började brinna och sedan explodera.

twitter oneplus nord 2 exploderade 2021
Bild: Twitter

Ankur Sharma är inte en verifierad användare på Twitter och tog bort sitt meddelande från sajten kort efter publiceringen.

Vad säger OnePlus om den exploderade mobiltelefonen?

OnePlus har tagit del av nyheten om mobiltelefonen och säger i ett meddelande att de utreder händelsen.

Vi tar händelser som den här på stort allvar. Vårt team har redan kontaktat användaren och undersöker händelsen vidare.

Läs mer: Always-on till OnePlus Watch med ny uppdatering (maj 2021)

Är det bekräftat att en OnePlus Nord 2 har exploderat?

I skrivande stund finns inga bekräftade uppgifter om att det faktiskt är en OnePlus Nord 2 som gått sönder. Eller om bilderna överhuvudtaget är relaterade till den här specifika händelsen alls.

OnePlus har inte gått ut med mer information och användaren har som ovan nämnt tagit bort sitt initiala meddelande på Twitter. Det är idag oklart varför meddelandet togs bort.

Är OnePlus Nord 2 säker att använda?

Det finns idag inga indikationer på att OnePlus Nord 2 skulle vara mindre säker att använda än någon annan mobiltelefon på marknaden.

Alla mobiltelefoner är en potentiell risk med sitt inbyggda batteri. Det finns flera bekräftade fall där enheter från stora tillverkare som Apple och Samsung börjat brinna.

Att en enda OnePlus Nord 2 exploderat är inte samma sak som att den är osäker att köpa. Vi råder dock alla intresserade att följa den här nyheten och ta del av OnePlus framtida nyheter om händelsen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.