Always-on till OnePlus Watch med ny uppdatering (maj 2021)

oneplus watch 2021

OnePlus Watch har uppdaterats med en ny skärmfunktion. Senaste firmware-versionen B.48 inkluderar en alltid-på-funktion som gör att du kan se exempelvis tid och datum även när skärmen är av.

Alltid-på-funktionen kallas normalt “always-on” och är en strömsnål lösning för att visa den viktigaste informationen på skärmen även när den är “avstängd”.


Lästips: Hur lång batteritid har OnePlus Watch?

Det är en funktion som finns på de flesta moderna smartklockor idag. Exempelvis introducerades always-on-funktionalitet till Apple Watch-serien från Watch 5 för tre år sedan.

Även Samsung Galaxy Watch-serien har samma funktionalitet. Bland annat i modellerna Gear S3 och Gear Sport.

OnePlus Watch har kritiserats en hel del för att inte erbjuda tillräckligt jämfört med konkurrenterna. Nya B.48 är inte den perfekta lösningen på den kritiken, men det är ett steg i rätt riktning.

Här är den kompletta ändringsloggen för B.48.

Allt nytt med B.48 till OnePlus Watch

  • Always-on-funktion
  • Fjärrstyrning av mobilkamera
  • Stöd för maraton-träning
  • Generella förbättringar
  • Optimeringar till gränssnittet
  • Fixar till kända buggar och stabilitetsproblem

När uppdateringen släpps är det initialt till en liten grupp användare. Om allt ser bra ut kommer B.48 att släppas till en bredare grupp och därefter globalt till samtliga användare.

För att installera uppdateringen måste batteriet ha en laddning på minst 40 procent samt vara ansluten till din mobiltelefon under hela installationsprocessen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.