Hur lång batteritid har OnePlus Watch?

oneplus watch 2021

Om det är något som blir allt viktigare för smartwatch-användare så är det batteritiden. Det är inte roligt att ladda smartklockan varje natt, speciellt om man vill använda sin klocka för sömnmätning.

Det finns inte speciellt många smartklockor med riktigt lång batteritid idag.

Apple Watch har det absolut inte. Samsung Galaxy Watch-serien har snäppet vassare batteritider, men vill du ha riktigt bra batteritid så är det sportklockor som gäller idag.

Åtminstone fram tills idag. Med OnePlus Watch får vi äntligen en ordentlig smartklocka som har lång batteritid – utan att kompromissa med skärmkvalitet, prestanda eller funktionalitet.

OnePlus Watch har två veckors batteritid och snabbladdning

OnePlus watch har upp till två veckors batteritid och stöder även snabbladdning.

Under skärmen sitter ett stort batteri på 402 mAh. Med snabbladdning får du en heldags användning på fem minuter, eller en veckas användning på 20 minuter.

För att snabbladdningen ska fungera måste du ha en Warp Charge-kompatibel laddare. Exempelvis den som medföljer OnePlus 9 respektive OnePlus 9 Pro.

En anledning till varför OnePlus Watch har så lång batteritid är tack vare RTOS. Det är operativsystemet i smartklockan som optimerats för den interna hårdvaran. OnePlus Watch använder alltså INTE Wear OS, vilket vi kanske ska vara tacksamma för.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.