Motorola Moto G100 är snabbaste mobilen hittills i G-serien

motorola moto g100 2021

Motorola har lanserat sin snabbaste Moto G-modell någonsin. Med Moto G100 får du en riktigt kvick Snapdragon-processor ur 8-serien, ackompanjerad av en hygglig mängd RAM-minne och lagringsutrymme.

Den nya modellen har en stor 6,7-tumsskärm med HDR10, men det än använder inte den senaste skärmtekniken. Bland annat kan du glömma 90Hz-stödet som många lite nyare mobiltelefoner har idag.

Lästips: Bang & Olufsen lanserar hörlurarna Beoplay HX

Under skärmen sitter en snabb Snapdragon 870-processor som åtföljs av 8GB RAM-minne och 128GB lagringsutrymme. Har du ett minneskort liggandes (microSD) så kan du använda det för att expandera lagringen ytterligare.

Moto G100 har stöd för 5G samt Ready For

För anslutning till mobilnätet har du både 4G och 5G att använda. Inga konstigheter där alltså. Operativsystemet är Android 11 med några extra tillpiffningar av Motorola själva.

En sådan extra-grej som Motorola inkluderat är stöd för Ready For.

Den gör att du kan visa bilden från din G100 på en större skärm. Allt du behöver göra är att ansluta den tillhörande (och medföljande) dockningsstationen. Perfekt när du tar emot videosamtal, kollar på film eller spelar.

På baksidan av mobiltelefonen sitter en huvudkamera på 64 megapixel, en makrokamera samt en ultravidvinkel. På framsidan sitter hela två kameror – en ultravinkel även här, samt en normalkamera på 16 megapixel.

Moto G100 kostar cirka 5 400 kronor

Cirkapriset för Moto G100 är 450 pund, vilket omräknat blir cirka 5 400 kronor. En bit över vad vi förväntar oss att en Motorola Moto-telefon ska kosta. Motorola har länge marknadsfört de flesta modellerna i serien runt 2 500 till 3 500 kronor, eller lägre än så.

Moto G100 är släppt på den europeisk och latinamerikanska marknaden just nu. Den som bor på den amerikanska marknaden får dock stå utanför den här gången. Motorola har nämligen inga planer att släppa nya modellen där.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.