Microsoft Edge stängs inte helt – lösning är på gång

Du kan stänga av Startup Boost manuellt i inställningarna

Microsoft Edge logo 2020

Microsoft har bekräftat att det finns en bugg i webbläsaren Edge som gör att appen inte kan stängas helt. Företaget säger också att de arbetar på en lösning för alla som drabbats.

Det är inte alla som är drabbad av buggen. Men de som är drabbade märker det på att appen startar direkt efter att den stängts av användaren.

Lästips: Google Stadia & Discord till Xbox Series X/S med webbläsaren Edge

I vissa fall går det inte ens att se på normalt vis att appen fortfarande igång. För att se det måste man öppna Aktivitetshanteraren i Windows 10 och kolla där.

En sannolik anledning till att problemet uppstår är att koden bakom nya funktionen Startup Boost krånglar. Det är en funktion som gör att Edge startar upp till 41 procent snabbare än tidigare.

Startup Boost är automatiskt aktiverad från version 89 av webbläsaren Edge. Och det finns indikationer på att drabbade användare har just den versionen på datorn.

Microsoft arbetar på en lösning, men i skrivande stund så är den inte redo att släppas.

”Our team is working on fixing a couple of issues where some customers are seeing the browser reopen immediately after exiting and/or a message about reopening tabs when startup boost is enabled”

Microsoft

Om Edge är drabbad på din dator kan du prova att stänga av Startup Boost via inställningarna.

  1. Gå till adressfältet i webbläsaren
  2. Klistra in edge://settings/system och tryck Enter
  3. Hitta inställningen för Startup Boost och bocka av den
  4. Starta om Edge

Lästips: Microsoft Edge avinstalleras automatiskt från Windows – det här måste du veta

Är du drabbad och fungerade tricket att stänga av Startup Boost i inställningarna? Skriv en rad och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.