Google Stadia & Discord till Xbox Series X/S med webbläsaren Edge

Microsoft Edge logo 2020

Den Chromium-baserade varianten av webbläsaren Edge går nu att testa på senaste generationens Xbox-konsoler från Microsoft. Det betyder att du inom närtid kan både surfa fritt och spela på Google Stadia direkt från Xbox Series X / S.

Det är webbsajten The Verge som är först med att rapportera om nyheten. Och de skriver att användare Xbox Alpha Skip-Ahead-program är först att få prova appen på spelkonsolerna.

Lästips: Microsoft Edge avinstalleras automatiskt från Windows – det här måste du veta

När webbläsaren är installerad på din spelkonsol kan du styra navigeringen med konsolens handkontroll. Det vore logiskt att anta stöd för tangentbord och datormus, men något sådant finns inte i skrivande stund.

Det mest spännande med att ha Edge i din spelkonsol är att du kan köra webbtjänster som Stadia och Discord om du vill. Det vill säga speltjänster och röstchatt.

Just nu vet vi inte nära Edge kan släppas till en bredare skara testpersoner. Vi får helt enkelt vänta och se vad Microsoft har planerat.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.