Apple släpper macOS Big Sur 11.2.3

macOS 11.0 Big Sur
macOS 11.0 Big Sur

Apple har släppt en ny uppdatering till macOS Big Sur. Den nya versionen är 11.2.3 och den fokuserar helt på buggfixar och att lösa sårbarheter i operativsystemet.

Den viktigaste nyheten är att macOS 11.2.3 fixar en allvarlig sårbarhet i WebKit. Det är renderingsmotorn i Safari och en bugg där gör att speciellt preparerade webbsajter kan köra skadlig kod på din Mac.

Lästips: Apple släpper macOS 11.2.2 ”Big Sur” – här är allt nytt

Och det är faktiskt allt som Apple väljer att avslöja om version 11.2.3. Det finns inga andra noteringar till ändringsloggen för uppdateringen.

Uppdateringen släpptes tio dagar efter att macOS 11.2.2 släpptes med en stor buggfix för nyare Mac-datorer som kunde skadas av vissa hubbar med USB-C.

För att installera uppdateringen går du till Systeminställningar > Programuppdatering. Ladda ner uppdateringen och starta om datorn när processen uppmanar dig att göra det . Det tar bara några minuter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.