Apple släpper watchOS 7.3.2 på din Apple Watch

apple watch uppdaterad watchos 144 2021 1

Apple har släppt en mindre uppdatering till din Apple Watch. Med watchOS 7.3.2 fixas en allvarlig sårbarhet i smartklockan som gör att skadlig kod kan köras via Safari – och det är faktiskt också allt uppdateringen gör.

Det handlar om en minnesbugg i WebKit som är renderingsmotorn till webbläsaren Safari. Genom den kan speciellt preparerade webbsajter köra skadlig kod på dina enheter, vilket så klart inte är önskvärt.

Lästips: Apple watchOS 7.3 är släppt – här är alla nyheter

Apple har uppdaterat iOS, iPadOS och macOS med exakt samma säkerhetsfix då WebKit finns på alla enheter. En liten men mycket allvarlig sårbarhet som du kan läsa mer om här.

I skrivande stund finns inget som talar för att watchOS 7.3.2 skulle vara problematisk för användarna. Därför rekommenderar vi att du installerar den snarast möjligt för att säkra din Apple Watch.

Tänk på att du måste ha en batteriladdning på minst 50 procent och att smartklockan ska ligga på laddaren när du uppdaterar mjukvaran.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.